Οι εξελίξεις έρχονται για τον Κάρμο, που μένει Πόρτο μέχρι να... φύγει!

Ο Νταβίντ Κάρμο αποτέλεσε έναν απ’ τους παίκτες “αποκάλυψη” της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, καθώς κατάφερε να πάρει θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού με ελάχιστο χρόνο προσαρμογής και σπουδαία αγωνιστικά αποτελέσματα. Η ιστορία είναι γνωστή. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός, για τον οποίο η Πόρτο δαπάνησε ένα κάρο λεφτά για να τον αποκτήσει απ’ την Μπράγκα, δεν κατάφερε να συννενοηθεί ποτέ με τον Σέρζιο Κονσεϊσάο. Ο τεχνικός της Πόρτο του έδειξε την εξέδρα και την Πόρτο Β και κάπως έτσι ο Κάρμο είδε τον Ολυμπιακό σαν χρυσή ευκαιρία για ένα come back. Ο Κάρλος Kαρβαλιάλ, ο οποίος ήταν τότε στο τιμόνι του Ολυμπιακού διέκρινε ένα σαφές “win-win”. Απ’ τη μία ο Κάρμο θα έπαιρνε αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του εν όψει του καλοκαιριού και απ’ την άλλη ο Ολυμπιακός θα αποκτούσε μια λύση απ’ το υψηλότατο ράφι για το κέντρο της άμυνας. Έτσι ακριβώς εξελίχθηκε η μεταπήδηση του Κάρμο στον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Καρβαλιάλ είχε ήδη αποχωρήσει και μαζί με τον Αγκολέζο αριστεροπόδαρο στόπερ πανηγύρισε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος δεν έκανε καμία σκέψη αντικατάστασης του Κάρμο στο κέντρο της άμυνας, τον “ξεζούμισε” και δικαιώθηκε. Απ’ την άλλη ο Κάρμο βρήκε το “σπίτι” του στον Ολυμπιακό (ποιος να ξεχάσει τα κλάματα μετά το πέρας του τελικού του UEFA Europa Conference League), ωστόσο είναι αρκετά πιθανό να είναι προσωρινό.

Για τη συνέχεια του σίριαλ υπάρχουν τα εξής δεδομένα:

Ο Ολυμπιακός προφανώς θέλει να διατηρήσει τον Κάρμο με κάποιον τρόπο στο ρόστερ, αλλά και να μην δαπανήσει τη ρήτρα των 17,5 εκ. ευρώ. Ένας εκ νέου δανεισμός θα ήταν ιδανικό σενάριο, καθώς η αγορά ενός τέτοιου παίκτη θα απογείωνε ή μάλλον θα εκτροχίαζε τον προυπολογισμό της νέας σεζόν.

Η Πόρτο μπορεί να είδε με καλό μάτι την αγωνιστική επάρκεια του Κάρμο, ο οποίος μάλιστα διακρίθηκε και ως ένας εκ των κορυφαίων της σεζόν στο UEFA Europa Conference League, αλλά δεν “καίγεται” να τον κρατήσει στο ρόστερ. O νέος πρόεδρος Αντρέ Βίλας Μπόας και ο νέος τεχνικός Βίτορ Μπρούνο εκτιμούν τον Κάρμο, αλλά παράλληλα προσπαθούν να δημιουργήσουν “θόρυβο” με τις επιλογές τους για να ενθουσιάσουν το “Ντραγκάο”. Γι’ αυτό και η προσέγγιση του wonderkid της Μπαρτσελόνα Μίκα Φαγιέ, ο οποίος είναι επίσης αριστεροπόδαρος στόπερ. Πάντως η γερασμένη αμυντική γραμμή των “δράκων” χρειάζεται ένεση έντασης και ποιότητας.

Ο Κάρμο έχει ειδοποιηθεί να βρίσκεται στο αθλητικό κέντρο του Ολιβάλ την 1η Ιουλίου για να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο ρόστερ της Πόρτο. Προφανώς μέχρι τότε αν έχει προχωρήσει η μεταγραφή του σε άλλον σύλλογο, θα πάρει διαφορετική κατεύθυνση. Ο ίδιος δεν βλέπει με κακό μάτι την προοπτική της Ελλάδας και του Ολυμπιακού. Έχει δέσει με το πορτογαλικό “παρεάκι”, πιστεύει στον κόουτς και έχει αρχίσει να βρίσκεται με “κλειστά μάτια” με τον Ρέτσο. Ωστόσο το συμφέρον του είναι πάνω απ’ όλα! Απ’ τη στιγμή που έχουν μπει σύλλογοι όπως η Λεστερ και η Γουλβς στο παιχνίδι της απόκτησης του, το ταβάνι του, μέσω Ολυμπιακού, μπορεί να τρυπήσει!