Άρης: Τα τρία εμπόδια για Κογιάδο

Δεν είναι εύκολη υπόθεση για τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης η απόκτηση του Άλεξ Κογιάδο από την Ρεάλ Μπέτις, για πολύ συγκεκριμένους λόγους

Ο Άρης είναι δεδομένο ότι ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Άλεξ Κογιάδο, για την ενδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας στη μεσοεπιθετική της γραμμή, όμως, επίσης δεδομένο είναι ότι δεν πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση. Για την ακρίβεια, είναι μάλλον απίθανο να καταλήξει ο Ισπανός εξτρέμ στους “κίτρινους” για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Ο πρώτος είναι η διάθεση του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Ο Κογιάδο δεν κρύβει ότι βασική του επιθυμία, σε ό,τι αφορά στην ερχόμενη σεζόν, είναι να αγωνιστεί στη La Liga. Αν είναι με τη Ρεάλ Μπέτις, όπου ανήκει, αυτό θα είναι ακόμη καλύτερο γι’ αυτόν.

Η χαρακτηριστική δήλωσή του, που φιλοξενούν διάφορα ρεπορτάζ στον ισπανικό Τύπο, τα οποία ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του, όπως αυτά των As και Mundo Deportivo, είναι: “Εάν έρθει μια προσφορά, που πιστεύω ότι κάποιες έχουν ήδη φτάσει, είναι θέμα των ατζέντηδών μου. Τώρα είμαι συγκεντρωμένος στο να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ για να είμαι στο 100% στην προετοιμασία για την Μπέτις”.

Ο δεύτερος λόγος είναι η ομάδα του, η Μπέτις. Η Ρεάλ μπορεί να τον απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλει να έχει οικονομικό κέρδος από μια πιθανή πώλησή του. Κι η Μπαρτσελόνα, άλλωστε, προσδοκά κάτι τέτοιο, καθώς έχει διατηρήσει, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ίδιων ισπανικών ΜΜΕ, ποσοστό μεταπώλησης μεταξύ 25 και 30%.

Ο Κογιάδο έκανε μια σχετικά καλή σεζόν στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Οκχντόντ, όπου αγωνίστηκε ως δανεικός από την Μπέτις. Σε 34 συμμετοχές συνολικά είχε 4 γκολ και 4 ασίστ και γενικώς η παρουσία του στο πρωτάθλημα εκεί δεν πέρασε απαρατήρητη. Τουναντίον, μάλιστα, καθώς οι πληροφορίες των ισπανικών ΜΜΕ λένε ότι η ομάδα όπου αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν θα ήθελε να τον αποκτήσει με μεταγραφή. Το ίδιο, υποστηρίζουν τα ίδια ρεπορτάζ, ισχύουν και για κάποιες ιταλικές και ισπανικές ομάδες.

Ο τρίτος λόγος είναι ο προπονητής της Μπέτις, Μανουέλ Πελεγκρίνι. Αυτός δεν πρόλαβε να εκτιμήσει τον παίκτη την περασμένη σεζόν, καθώς ούτε προετοιμασία δεν πρόλαβε ο τελευταίος να κάνει με την ισπανική ομάδα. Ενδεχομένως αυτό το καλοκαίρι να έχει άλλη άποψη και να θέλει να δοκιμάσει τον Κογιάδο, πριν ο τελευταίος φύγει και πάλι. Αν το ζητήσει, τότε η διοίκηση δεν θα βγάλει τον Κογιάδο στην αγορά, οπότε το αποτέλεσμα για τον Άρη είναι το ίδιο. Η επιλογή Κογιάδο θα είναι μια… μη επιλογή!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.