Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το ματς ανάμεσα στη Σκωτία και την Ελβετία με τον Σακίρι να σκοράρει καταπληκτικό γκολ για την ισοφάριση!

Η Ελβετία ήταν καλύτερη της Σκωτίας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε πίσω στο σκορ και ισοφάρισε με καταπληκτικό γκολ του Σακίρι. Ο διαιτητής ακύρωσε δύο φορές γκολ των Ελβετών και τις δύο σωστά καθώς τόσο ο Εντόι όσο και ο Εμπολό ήταν εκτεθειμένοι. Είχε δοκάρι η Σκωτία με Χάνλεϊ.

Η Σκωτία παραμένει χωρίς νίκη σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από το 1996 όταν και είχε κερδίσει την Ελβετία τότε με 1-0.

Τα πλάνα των προπονητών

Η Σκωτία ξεκίνησε με διάταξη 5-4-1, δίνοντας βάρος στην άμυνα με Γκαν κάτω από τα δοκάρια, ο Ρόμπερτσον αριστερά, δεξιά ο Ράλστον και τριάδα στην άμυνα ο Χέντρι, Χάνλεϊ και Τίρνι. Τετράδα μπροστά τους, δεξιά ο ΜακΤόμινεϊ, Γκίλμρουρ, ΜακΓκρέγκορ και ΜακΓκιν και στην κορυφή ο Άνταμς.

Η Ελβετία ξεκίνησε με 3-4-3 με Ζόμερ – Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ – Βίντμερ, Τζάκα, Φρόιλερ, Σακίρι – Έμπισερ, Βάργκας, Εντόϊ.

Ανταγωνιστικό πρώτο ημίχρονο, γκολάρα Σακίρι!

Η Σκωτία ξεκίνησε αρκετά δυνατά και τα πρώτα τρία λεπτά προσπαθούσε να πιέσει για να φτάσει στο γκολ. Μέσα σε αυτό το διάστημα είχε κερδίσει δύο κόρνερ από τα οποία ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει.

Το γκολ ήρθε από αντεπίθεση την ώρα που η Ελβετία εκτελούσε κόρνερ.

Ο Ρόμπερτσον πήρε την μπάλα, συνεργάστηκε με τον Γκίλμουρ, αυτός άνοιξε στον Μακ Γκιν που έκανε σέντρα για τον Μακ Τόμινεϊ αυτός έπιασε το σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία στα πόδια του Σαρ που προσπάθησε να διώξει και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 στο 13΄! Η UEFA, αρχικά χρέωσε το γκολ ως αυτογκολ του Σαρ αλλά τελικά αυτό ανήκει στον ΜακΤόμινεϊ.

Η Ελβετία είχε την κατοχή κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και η Σκωτία έκανε αρκετά εύκολα λάθη που τουλάχιστον μέχρι το 25 δεν τα πλήρωσαν.

Ο Ράλστον έκανε λάθος πάσα γυρνώντας την μπάλα στον Γκαν, ο Σακίρι βγήκε πρώτος κέρδισε και με ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε καταπληκτικό γκολ για το 1-1 στο 26!

Δύο λεπτά αργότερα ο Βίντμερ με σουτ έξω από την περιοχή, θέλησε να γίνει απειλητικός χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Βάργκας και Εντόι συνεργάστηκαν στο 32 με τον Γκαν να κάνει δύσκολη επέμβαση παραχωρώντας κόρνερ!

Η Σκωτία στάθηκε τυχερή ένα λεπτό αργότερα καθώς ο Εντόι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά την κεφαλιά του Ακάντζι, αλλά ήταν εκτεθειμένος.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ελβετία ήρθε στο 58. Ο Εντόι βρέθηκε απέναντι στον Γκαν έκανε σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι! Σε αυτή τη φάση τραυματίστηκε και ο Τίρνι, που αντικαταστάθηκε από τον ΜακΚένα.

Στο 67΄η Σκωτία φλέρταρε με το γκολ! Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Χάνλεϊ πήδηξε ψηλότερα απ΄όλους πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι!

Στο 82, ο Εμπολό μετά από κάθετη στον άξονα, βρέθηκε απέναντι στον Γκαν τον οποίο και κέρδισε, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ήταν εκτεθειμένος!

Στο 90 ο Αμπντουνί μετά από εκτέλεση φάουλ αστόχησε από πλεονεκτική θέση για να κάνει το 2-1 για την Ελβετία!

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Ράλστον, Χέντρι, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ(61΄ΜακΚίνι), Ρόμπερτσον – ΜακΤόμινεϊ, Γκίλμουρ(79΄ΜακΛιν), ΜακΓκρέγκορ, ΜαγΓκίν(90΄Κρίστι) Άνταμς(90΄Σάνκλαντ)


Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ Βίντμερ(86΄Στεργίου), Τζάκα, Φρόιλερ(75΄ Σιέρο), Σακίρι(59΄Σακίρι) – Έμπισερ, Βάργκας(75΄Ρίντερ), Εντόι(86΄Αμντούνι)