Η Ισπανία παίζει ντέρμπι με την Ιταλία απόψε. Ο Χοσέλου στην πρεμιέρα με την Κροατία δεν αγωνίστηκε. Όπως και με την Ρεάλ φέτος περιμένει τη στιγμή του. Με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο μέλλον του, την Ισπανία, την ετοιμότητά του.

Στην Λα Λίγκα πέτυχε γκολ κάθε 124 λεπτά. Αυτό το νούμερο το διέλυσε στο Champions League όπου σκόραρε κάθε 55 λεπτά.

Ναι τα γκολ του δεν είναι αμέτρητα αλλά και τα 17 τα πανηγύρισε σαν μικρό παιδί γιατί αυτό είναι ο Χοσέλου… ένα παιδί που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα κατακτώντας τα πάντα με την ομάδα της καρδιάς του την Ρεάλ Μαδρίτης. Η μαγική του βραδιά με την ανατροπή απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου δεν θα ξεχαστεί ποτέ αλλά για τον ίδιο δεν ήταν απλά μια μαγική βραδιά αλλά, μια μαγική χρονιά που ίσως να ήταν και η τελευταία του γιατί ακόμη δεν έχει ενημερωθεί για το μέλλον του στην ομάδα.

“Δεν είναι τίποτε ξεκαθαρισμένο. Είναι μια πολύπλοκη περίοδος. Έχω συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης ως τις 30 Ιουνίου και η Ρεάλ πρέπει να πάρει την απόφαση αν με θέλει. Στην Εθνική ομάδα τα ξεχνάς όλα αυτά αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σηκώσω το τηλέφωνο. Δεν ξέρω όμως τι να πω. Δεν έχω αμφιβολίες για τις ικανότητές μου αλλά δεν εξαρτάται από εμένα. Η Ρεάλ απέκτησε δύο επιθετικούς (Μπαπέ και Έντρικ) και σχεδιάζει με αυτούς το μέλλον… ελπίζω σύντομα να έχουμε απαντήσεις”.

Ο Χοσέλου είναι στην αποστολή της Ισπανίας για το Euro και φυσικά έχει τον ρόλο που είχε και στην Ρεάλ. Όποτε χρειαστεί από τον πάγκο θα μπει να βοηθήσει.

“Έχουμε ότι χρειαζόμαστε στο προπονητικό κέντρο. Όλα είναι ωραία. Είμαστε απομονωμένοι. Και κάνουμε το καλύτερο, προπονούμαστε, δουλεύουμε με τον καλύτερο τρόπο. Οι εγκαταστάσεις είναι υψηλού επιπέδου και αυτό είναι σημαντικό για την καθημερινότητα. Πολλοί έλεγαν ότι δεν είμαστε φαβορί αλλά αυτό είναι καλύτερο για εμάς. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Είδατε τι παραλίγο να παθουν Αγγλία και Γαλλία; Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και οι αντίπαλοι πιέζουν και ξέρουν να παίζουν. Αναγκαστικά πρέπει να βλέπεις παιχνίδι με παιχνίδι”.

Τώρα για το αν θα έρθει η δική του ώρα όπως με την Ρεάλ απέναντι στην Μπάγερν;

“Για αυτό δουλεύω. Με την Κροατία ήταν διαφορετικό παιχνίδι αλλά ξέρω ότι η στιγμή μου θα έρθει και προετοιμάζομαι για αυτό καθημερινά. Θα είμαι έτοιμος. Ένας επαγγελματίας πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει δύο, τέσσερα, πέντε, είκοσι πέντε λεπτά. Για καλό ή για κακό πρέπει να είσαι προετοιμασμένος 100%. Πρέπει να παρακολουθείς το παιχνίδι, να διαβάζεις έναν αγώνα”.