Η Ισπανία κυριάρχησε και πέρασε με δεύτερη νίκη στην επόμενη φάση. Κατώτερη των προσδοκιών η Ιταλία που παρακολούθησε το επιθετικό ταλέντο των Ισπανών να ξεδιπλώνεται. Το αυτογκόλ του άτυχου Καλαφιόρι έκρινε ένα ματς που βάση ευκαιριών της Ισπανίας, είναι φτωχό.

Η Ισπανία έκανε το 2 στα 2 στον όμιλο, εξασφάλισε την πρωτιά και προκρίθηκε ήδη στην επόμενη φάση. Έδειξε πως είναι πιο ομάδα από την Ιταλία που εμφανίστηκε στο γήπεδο στο τελευταίο 20λεπτο. Αρκετοί Ιταλοί παίκτες δεν τράβηξαν και δεν φάνηκαν καθόλου. Η Ισπανία είχε την κατοχή, τις τελικές και η Ιταλία σε παθητικό ρόλο αμυνόταν. Αν δεν υπήρχε ο κορυφαίος Ντοναρούμα, το σκορ θα είχε ξεφύγει…Το αυτογκόλ του Καλαφιόρι είναι το 7ο στο τουρνουά μέχρι στιγμής.

Πως ξεκίνησαν Ντε λα Φουέντε και Σπαλέτι

Η «Ρόχα» ξεκίνησε με Σιμόν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ο σκόρερ του 3ου γκολ με τους Κροάτες Καρβαχάλ πήρε το δεξί άκρο, το αριστερό ο Κουκουρέγια, στόπερ ο Σουδάραβας και αγαπημένος του προπονητή, Λαπόρτ, που πήρε τη θέση του Νάτσο και δίπλα του ο Λε Νορμάν, στην μεσαία γραμμή Φαμπιάν Ρουίθ, Ρόδρι και Πέδρι, στα άκρα της επίθεσης τα νιάτα Γουίλιαμς και Γιαμάλ και στη κορυφή ο μοναδικός που έχει σκοράρει σε τρία EURO (2016-2020-2024), o αρχηγός Άλβαρο Μοράτα.

Ο Σπαλέτι δεν πείραξε τίποτα στην 11αδα, ξεκίνησε με αρχηγό Τζίτζιο Ντοναρούμα, στα μπακ Ντι Λορέντσο και Ντι Μάρκο, στόπερ με Καλαφιόρι και Μπαστόνι, κέντρο με Ζορζίνιο, Μπαρέλα και Πελεγκρίνι, στην επίθεση ο Σκαμάκα και στα άκρα τον πλαισίωσαν Φρατέζι και Κιέζα.

ΙΣΠΑΝΙΑVS ΝΤΟΝΑΡΟΥΜΑ

Πλασματική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Μια ομάδα που έπαιζε και ήξερε να παίξει ποδόσφαιρο, απέναντι σε μια ομάδα που περίμενε, με μόλις μία τελική προσπάθεια. Ούτε δύο λεπτά στο παιχνίδι και ο κοντούλης Πέδρι παραλίγο να σκοράρει με κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά την σέντρα του Κουκουρέγια που προτιμήθηκε από τον Γκριμάλντο που έκανε απίθανη σεζόν στο Λεβερκούζεν. Ο Ντοναρούμα είχε την πρώτη δύσκολη επέμβαση στο ντέρμπι για το πρώτο κόρνερ στο ματς. Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών η Ισπανία απείλησε εκ νέου με την κεφαλιά του Νίκο Γουίλιαμς να περνάει μόλις έξω μετά την σέντρα του Μοράτα.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τους Ισπανούς και ο Ντοναρούμα είχε πολλή δουλειά! Στο 20ο λεπτό ο Μοράτα από πλάγια θέση νικήθηκε με τα πόδια από τον κορυφαίο στο πρώτο μέρος για τους Ιταλούς, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο αρχηγός των Ιταλών σταμάτησε το μακρινό και επικίνδυνο σουτ του Ρουίθ εκτός περιοχής. Στο φινάλε και στο 41ο λεπτό νέο σουτ του Ρουίθ με τον Ντοναρούμα για πρώτη φορά να μαζεύει σταθερά και εύκολα την μπάλα.

Η Ιταλία πραγματοποίησε μόλις μια τελική σε 45+2 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, ο Κιέζα από πλάγια θέση έκανε κακό τελείωμα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ…Το μόνο που έλειψε από την Ισπανία που μπήκε με πλάνο, ήταν το γκολ που «μύριζε» συνεχώς….

ΙΣΠΑΝΙΑ VS ΑΤΥΧΙΑ

Ο Σπαλέτι έκανε αλλαγές, έβαλε Καμπιάζο και Κριστάντε στις θέσεις του Φρατέζι που δεν ακούμπησε και του αργού Ζορζίνιο που παρακολουθούσε το επιθετικό ταλέντο των Ισπανών. Όπως και στην αρχή, πάλι ο Πέδρι απείλησε πρώτος χάνοντας μοναδική ευκαιρία στο 52ο λεπτό από εξαιρετική θέση. Αφού δεν έμπαινε η μπάλα κανονικά, την έβαλε μέσα ο άτυχος Καλαφιόρι. Αυτογκόλ και μπροστά δίκαια η Ισπανία μετά από γύρισμα του Νίκο Γουίλιαμς στην περιοχή (1-0, 55ο λεπτό).

Η Ισπανία δεν σταμάτησε ποτέ. Σουτ του Μοράτα, νέα επέμβαση του Ντοναρούμα. Από το κόρνερ ο Λε Νορμάν πήρε την κεφαλιά που έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Καμπιάζο. Ξανά η Ισπανία με τον φοβερό 16χρονο Γιαμάλ να βάζει όλα τα φάλτσα βλέποντας την μπάλα να περνάει ξυστά από τα δοκάρια στο 64ο λεπτό. Ο Νίκο Γουίλιαμς, MVP του ματς, είχε πολλά κέφια και δοκάρι στο 71ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ.

Μέχρι και στις καθυστερήσεις ο Ντοναρούμα έπεφτε στη γωνία του και έπιανε σουτ, Φεράν Τόρες και Αγιόθε Πέρεθ που ήρθαν από τον πάγκο δοκίμασαν και αυτοί τα ρεφλέξ του κορυφαίου Ιταλού παίκτη στο γήπεδο. Το φτωχό 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, ελέω Ντοναρούμα….

Ισπανία (Λούις ντε λα Φουέντε): Ουνάι Σιμόν – Καρβαχάλ, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Κουκουρέγια – Φαμπιάν Ρουίθ (90′ Μερίνο), Ρόδρι, Πέδρι (71′ Μπαένα) – Νίκο Γουίλιαμς (78′ Αγιόθε Πέρεθ), Μοράτα (78′ Ογιαρθάμπαλ), Γιαμάλ (71′ Φεράν Τόρες)

Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα- Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντι Μάρκο – Ζορζίνιο (45′ Κριστάντε), Μπαρέλα, Πελεγκρίνι (82′ Ρασπαντόρι) – Κιέζα (64′ Τζακάνι), Σκαμάκα (64′ Ρετέγκι), Φρατέζι (45′ Καμπιάζο)

2ος Όμιλος – 2η Αγωνιστική

Γήπεδο: Arena AufSchalkeGelsenkirchen

Διατητής: Σλάβκο Βίντσιτς

Κίτρινες κάρτες: Ντοναρούμα (15′) – Ρόδρι (45′) – Κριστάντε (46′) – Λε Λορμάν (63′) – Καρβαχάλ (90′)