Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν έμεινε ευχαριστημένος με την εμφάνισή του στη Βαρκελώνη και τόνισε πως παραμένει αισιόδοξος για τον αγώνα της Κυριακής.

Ο Μονεγάσκος πιλότος θα εκκινήσει από την πέμπτη θέση, ενώ ο ομόσταβλός του, Κάρλος Σάινθ θα βρεθεί στην έκτη θέση της γραμμής εκκίνησης.

Αρχικά, ο Λεκλέρ δήλωσε: «Είμαι πολύ απογοητευμένος με την απόδοσή μας. Όμως έχω αισιοδοξία πως στον αγώνα θα έχω ένα καλό μονοθέσιο. Τους Νόρις και Φερστάπεν θα είναι πολύ δύσκολο να τους πιάσουμε. Όμως πιστεύω πως έχουμε έναν αγώνα με τη Mercedes αύριο να κερδίσουμε. Είμαστε τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Νόρις. Δεν είναι μια τρελή διαφορά αν και η Βαρκελώνη είναι μια πίστα που αναδεικνύει την απόδοση των μονοθεσίων για την υπόλοιπη σεζόν».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Δυσκολευτήκαμε πολύ ειδικά από πλευράς απόδοσης. Την Παρασκευή κάναμε πολύ καλή δουλειά στο στήσιμο του μονοθεσίου. Άλλαξα εντελώς το στήσιμο στο δικό μου μονοθέσιο γιατί είχα πολύ κακή αίσθηση. Σήμερα ένιωσα πολύ καλύτερα όμως είμαι απογοητευμένος γιατί η απόδοσή μας ήταν κακή και είμαστε πολύ μακριά από την pole position. Δεν είχαμε καλή ημέρα, όμως στον αυριανό αγώνα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όταν τελειώσει ο αγώνας θα προσπαθήσουμε να μάθουμε γιατί είμαστε τόσο πίσω».