Μια καταπληκτική Αυστρία νίκησε με 3-2 την Ολλανδία στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Βερολίνου για την 3η αγωνιστική του 4ου Ομίλου του Euro 2024.

Έτσι οι Αυστριακοί πέρασαν πρώτοι στον όμιλο σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Γαλλίας με την Πολωνία.

Την ίδια στιγμή η Ολλανδία έμεινε στην 3η θέση, με δεύτερη την Γαλλία.

Γκολ νωρίς
Η Αυστρία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς, μόλις στο 6ο λεπτό όταν μετά από την σέντρα του Πρας, ο Μάλεν στην προσπάθεια του ν’ απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Ολλανδία είχε καλή ευκαιρία στο 14’ αλλά το πλασέ του Ρέιντερς μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

Τεράστια ευκαιρία για τους Οράνιε στο 23’, όταν ο Ρέιντερς με καταπληκτική πάσα έβγαλε μόνο του τον Μάλεν με τον Αυστριακό τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.

Η Αυστρία απάντησε στο 37’ με δυνατό σουτ του Ζάμπιτζερ που έβγαλε δύσκολα στην γωνία του ο Φερμπρούγκεν.

Στο 41’ η Ολλανδία είχε κεφαλιά του Ντεπάι στο δοκάρι,. Όμως στο ξεκίνημα αν και δεν υποδείχθηκε, ο Χάγπο ήταν οφσάιντ. Οπότε αν έμπαινε γκολ δεν θα μετρούσε. Το δοκάρι πάντως καταγράφεται.

Γκολ νωρίς και στο δεύτερο ημίχρονο
Η Ολλανδία βρήκε γκολ ισοφάρισης με την έναρξη της επανάληψης. Στο 47’ ο Χερτράουντα έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, ο Σίμονς την κουβάλησε πολλά μέτρα κι έξω από την περιοχή έστρωσε για τον Χάγκπο που με ωραίο φαλτσαριστό σουτ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 54’ η Ολλανδία έφτασε κοντά στο γκολ, όταν μετά το κόρνερ του Ντεπάι, η κεφαλιά του Φαν Ντάικ έφυγε λίγο άουτ.

Πάλι μπροστά η Αυστρία
Η Αυστρία όμως ήταν εκείνη που προηγήθηκε και πάλι στο 58.’ Ο Γκρίλιτς έκανε σέντρα και ο Ρομάνο Σμιντ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το πρώτο του γκολ με την Εθνική.

Και πάλι η απάντηση των Οράνιε
Η Ολλανδία απάντησε και πάλι στο 75’ όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Βέγκχορστ, ο Ντεάι με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-2. Η φάση ελέγχθηκε για πιθανό χέρι, αλλά κάτι τέτοιο δε υπήρξε.

Γκολ η Αυστρία, απίθανο ματς
Στο 81’ η Αυστρία έκανε το 3-2, όταν μετά από καταπληκτική ασίστ του Μπαουμγκάρντνερ, ο Ζάμπιτζερ με δυνατό σουτ από πλάγια θέση έκανε το 2-3.
Η Ολλανδία έφτασε κοντά στο 3-3 στο 86’ αλλά η κεφαλιά του Βέγκχορστ έφυγε άουτ.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Χεϊρτράουντα, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Ακέ (66’ Φαν Ντεν Βεν), Σχάουτεν, Ράιντερς (66’ Βαινάλντουμ), Φέιρμαν (35’ Σίμονς), Μάλεν (71’ B;egkxorst), Χάκπο, Ντεπάι

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Βίμερ (64’ Λάιμερ), Σμιντ (90+2 Βάινμαν), Λίνχαρτ, Ζάμπιτσερ, Ζάιβαλντ, Πρας, Γκρίλιτς (64’ Κουέρφελντ), Αρναούτοβιτς