Η Δανία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με την Σερβία και με 3 ισοπαλίες στον όμιλο πέρασε ως δεύτερη στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Τα πλάνα των προπονητών

Οι Δανοί με τους Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα, Χιούλμαντ, Χέιμπιεργκ, Μέλε, Έρικσεν, Βιντ, Χόιλουντ σε 3-4-1-2.

Η Σερβία ξεκίνησε με τους Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς, Ίλιτς, Γκουντέλι, Α. Ζίβκοβιτς, Σάμαρτζιτς, Λούκιτς, Μίτροβιτς σε σχηματισμό 3-4-2-1

Κατοχή μπάλας η Δανία, αλλά… λίγα πράγματα επιθετικά

Η πρώτη ευκαιρία ήταν για τους Δανούς στο 22′ με τον Έρικσεν να σουτάρει με δύναμη εκτός περιοχής, αλλά τον Ράικοβιτς να έχει απάντηση. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την κατοχή μπάλας πάνω από 60%, αλλά όχι και τον τρόπο να απειλήσουν τον Ράικοβιτς. Στο 39′ ο Βιντ σούταρε ψηλά χάνοντας την ισορροπία του. Οι Σέρβοι ήταν ανύπακτοι επιθετικά και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Φτωχό και το 2ο, αλλά η πρόκριση είχε “κόκκινο” χρώμα

Ίδια μορφή είχε και το δεύτερο μέρος με την Δανία να ελέγχει αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά τον Σέρβο γκολκίπερ. Η κεφαλιά του Βέστεργκαρντ τον βρήκε σε ετοιμότητα στο 64′. Χιούλμαντ και Χόιμπιεργκ σούταραν άστοχα εκτός περιοχής.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 81′ για να δούμε την πρώτη φάση της Σερβίας στο ματς, όταν ο Μίτροβιτς πλάσαρε άουτ από καλή θέση. Στο 89′ ο Βλάχοβιτς που ήρθε από τον πάγκο είχε κεφαλιά άουτ.