Δανία και Σερβία αναδείχθηκαν επίσης ισόπαλες 0-0 στο Μόναχο. Η Αγγλία περνάει ως νικήτρια του ομίλου. Η Δανία τερματίζει δεύτερη με τη Σλοβενία τρίτη – και οι δύο ομάδες περνούν- τερμάτισαν ισόβαθμες σε βαθμούς, διαφορά τερμάτων, γκολ και πειθαρχικό μητρώο (6-6 κίτρινες κάρτες).Το επόμενο κριτήριο ισοβαθμίας ήταν ποιος είχε το καλύτερο ρεκόρ πρόκρισης και η Δανία τερμάτισε πάνω από τη Σλοβενία που συμπτωματικά ήταν στον ίδιο προκριματικό όμιλο – στο ρεκόρ μεταξύ τους, αφού και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τα προκριματικά με τον ίδιο αριθμό βαθμών.
Στο πρώτο ημίχρονο η Σλοβενία έκλεινε υπέροχα τους χώρους. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε και έλλειψη δημιουργικότητας από τους Άγγλους. Εκτός από μερικές νευρικές στιγμές, οι παίκτες του Κεκ είχαν μια πολύ σταθερή αμυντική απόδοση. Το γεγονός ότι ο Όμπλακ δεν δοκιμάστηκε πολύ είναι απόδειξη αυτού. Η Σλοβενία ήταν επίσης καλή κατά διαστήματα με την μπάλα στα πόδια της, χωρίς πάντως να απειλήσει ιδιαίτερα τον Πίκφορντ.
Η Σλοβενία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5ο λεπτό απείλησε, αλλά την αδύναμη κεφαλιά του Σέσκο από καλή θέση, μπλόκαρε ο Πίκφορντ. Στο 20ο λεπτό, η σέντρα-σουτ από τον Γιάνζα, δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 31ο λεπτό, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ είχε την πρώτη της τελική προσπάθεια με το φαλτσαριστό σουτ του Κέιν από το όριο της περιοχής, που μπλόκαρε ο Όμπλακ. Λίγο αργότερα, ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σάκα, πάλι σε ετοιμότητα ο Όμπλακ μάζεψε τη μπάλα.
Η Αγγλία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με πιο επιθετικό πνεύμα, με τον Μέινου να παίρνει τη θέση του Γκάλαχερ, τον Γουόκερ να ανεβαίνει περισσότερο και τον Φόντεν σε ένα πιο κεντρικό ρόλο. Στο 54ο λεπτό φανταστική μπαλιά του Κέιν, δεν έκανε καλό κοντρόλ ο Μπέλιγχαμ και χάθηκε η ευκαιρία. Λίγο αργότερα στο 58ο λεπτό η Αγγλία είχε την κορυφαία της ευκαιρία, διπλή μάλιστα, που τελείωσε με κοντινό ψαλιδι του Σάκα, ο οποίος πρισσότερο βρήκε στο πρόσωπο τον Σπόραρ παρά τη μπάλα που κατέληξε στην αγκαλιά του Όμπλακ. Στο 75ο λεπτό συνδυάστηκαν ωραία ο Φόντεν μα τον Ράις με το σουτ από τον άσο της Άρσεναλ να καταλήγει άουτ.
Στο 72ο λεπτό μπήκε ο Πάλμερ πραγματοποιώντας την πρώτη του εμφάνιση στο τουρνουά. Είχε μια εξαιρετική σεζόν για την Τσέλσι, αλλά δεν μπόρεσε να επηρεάσει το παιχνίδι με την απόδοση του. Στις καθυστερήσεις η Αγγλία απείλησε, αλλά το πλασέ του Πάλμερ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα μπλόκαρε ο Όμπλακ.
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (85’ Αλεξάντερ – Άρνολντ), Ράις, Γκάλαχερ (46’ Mέινου), Μπέλιγχαμ, Σάκα (71’ Πάλμερ), Κέιν, Φόντεν (89’ Γκόρντον)
ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα (90’ Μπάλκοβιτς), Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ (86’ Στάνκοβιτς), Σπόραρ (86’ Τσέλαρ), Σέσκο (75’ Ίλιτσιτς)