Η Γεωργία έκανε την έκπληξη, πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε τελική φάση EURO, 2-0 την Πορτογαλία και έκλεισε θέση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μαρτίνες χρησιμοποίησε 8 διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με το τελευταίο ματς σε σχηματισμό 3-4-3, ενώ ο Σανιόλ είχε ένα σφιχτό 5-3-2, με 4 αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς.

Γκολ από τ’ αποδυτήρια η Γεωργία

Μόλις στο δεύτερο λεπτό η Γεωργία πήρε κεφάλι στο σκορ με φοβερή κόντρα επίθεση από Μικαουτάτζε και Κβαρατσκέλια. Το μεγάλο αστέρι των Γεωργιανών μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εξαιρετικά με το αριστερό για το 1-0. Ο Ρονάλντο στο 17′ είχε καλό φάουλ αλλά ο Μαμαρντασβίλι έστειλε την μπάλα κόρνερ, ενώ είχε απάντηση και στο σουτ του Παλίνια στο 23′.

Στο 30′ ο Φέλιξ βρήκε χώρο εκτός περιοχής σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Ο Παλίνια είχε δυο καλές προσπάθειες με την μπάλα να φεύγει μακριά, ενώ ο κορυφαίος γιατην Πορτογαλία Φέλιξ δοκίμασε το αριστερό, αλλά ο Μαμαρντασβίλι είπε και πάλι όχι στο 45′.

Ευκαιρίες εσείς, γκολ εμείς

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Πορτογαλία κέρδισε 2 κόρνερ σε προσπάθειες των Κονσεϊσάο και Ρονάλντο αλλά το γκολ δεν ήρθε. Ο Κβαρατσκέλια ακούμπησε το 2-0 στο 50′, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο, Οι Γεωργιανοί θα βρουν το πολυπόθητο 2-0 μέσω VAR, όταν ο Αντόνιο Σίλβα ανέτρεψε τον Λοχοσβίλι ο Σέρερ είδε τη φάση στην οθόνη και έδωσε το πέναλτι. Ο Μικαουτάτζε σκόραρε στο 57′, έδωσε αέρα 2 τερμάτων στην ομάδα του και την έφερε αγκαλιά με την πρόκριση.

Ο Μαρτίνες έβγαλε Ρονάλντο κι έβαλε Ράμος προσπαθώντας να δώσει πνοή στην επίθεση του στο 65′. 7 λεπτά αργότερα ο Τσακβετάτζε έφυγε στην κόντρα αλλά το σουτ πέρασε έξω. Οι Πορτογάλοι είχαν κατοχή αλλά ήταν φλύαροι στην τελική προσπάθεια. Μάλιστα οι Γεωργιανοί ήταν κοντά στο 3-0 αλλά το σουτ του Νταβιτασβίλι στο 85′ έφυγε έξω.

Στις καθυστερήσεις και πάλι ο κορυφαίος του γηπέδου, ο Μαμαρντασβίλι είχε απάντηση στο πλασέ του Σεμέντο. Δευτερόλεπτα αργότερα χρειαζόταν μια ανάσα για το γκολ από τον Ζότα αλλά ο Πορτογάλος δε βρήκε καν την μπάλα.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι, Κάσια, Λοκοσβίλι, Ντβάλι, Χακβετάτζε, Κοχορασβίλι, Κιτεϊσβίλι, Μικαουτάτζε, Κβαρατσχέλια

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Αντόνιο Σίλβα, Ντανίλο, Ινάσιο, Νταλότ, Ζοάο Νέβες, Κονσεϊσάο, Παλίνια, Νέτο, Ρονάλντο, Φέλιξ