Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την αποδέσμευση τριών σημαντικών παικτών από το φετινό της ρόστερ.

Συγκεκριμένα ο έμπειρος αμυντικός Μάρκος Αλόνσο και οι δανεικοί Ζοάο Φέλιξ, Ζοάο Κανσέλο δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα.

Επίσημη δήλωση του ισπανικού συλλόγου

“Ο Μάρκος Αλόνσο, ο Ζοάο Φέλιξ και ο Ζοάο Κανσέλο δεν θα συνεχίσουν στην FC Barcelona. Το συμβόλαιο του Ισπανού αμυντικού λήγει στις 30 Ιουνίου, όπως και τα συμβόλαια δανεισμού των δύο Πορτογάλων παικτών, οι οποίοι θα επιστρέψουν στους αντίστοιχους συλλόγους τους. Η FC Barcelona θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για την αφοσίωση και την προσήλωση τους, και τους εύχεται κάθε επιτυχία στο μέλλον.”

Η αποχώρηση του Μάρκος Αλόνσο

Η αποχώρηση του Μάρκος Αλόνσο ήταν αναμενόμενη. Παρά το ότι θα ήταν χρήσιμος για, λόγω της πολυδιάστατης του ικανότητας, υπήρχαν ανησυχίες για την φυσική του κατάσταση, δεδομένου ότι έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι τον Απρίλιο. Συνολικά, αγωνίστηκε μόνο σε οκτώ αγώνες και μόνο πέντε από αυτούς ξεκίνησε ως βασικός.

Δυσκολίες στη διαπραγμάτευση για Ζοάο Φέλιξ και Ζοάο Κανσέλο

Οι διαπραγματεύσεις για την παραμονή των Ζοάο Φέλιξ και Ζοάο Κανσέλο αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δύσκολες για την Μπαρτσελόνα. Οι απαιτήσεις των ομάδων τους, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα, ήταν υψηλές. Η Ατλέτικο Μαδρίτης φέρεται να ζητούσε τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ευρώ για τον Φέλιξ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι αξίωσε  30 εκατομμύρια ευρώ για τον Κανσέλο.

Λόγω των οικονομικών περιορισμών, ήταν δύσκολο για τους Καταλανούς να πληρώσουν αυτά τα ποσά, οδηγώντας στην αποχώρηση των δύο Πορτογάλων παικτών. Η οικονομική κατάσταση της ομάδας αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις μεταγραφικές της αποφάσεις και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ευελιξία της στην αγορά.