Οι Ολλανδοί ήταν αρκετά ανώτεροι από τους Ρουμάνους και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει διπλάσια γκολ στο ματς. Προκρίθηκαν στους οκτώ και με ένα άνετο και δίκαιο 3-0 απέναντι στην Ρουμανία.

Οι ενδεκάδες των προπονητών

Οι Ρουμάνοι αλλάζουν την αριστερή πτέρυγα με τιμωρημένο τον μπακ Μπάνκου και τραυματία τον Κόμαν. Στο βασικό σχήμα μπαίνει ο μπακ Μόγκος, μετακόμισε αριστερά ο Χάτζι και η δεξιά πτέρυγα δόθηκε στον Μαν.

Τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα των Ολλανδών με τους Χέρτραϊντα, Μάλεν και Φίερμαν εκτός ενδεκάδας. Στην θέση τους βασικοί οι Ντούμφρις, Μπέργκβαϊν και Σίμονς για τον κόουτς Ρόναλντ Κούμαν.

Άντεξε η Ρουμανία

Οι Ρουμάνοι μπήκαν καλά στο γήπεδο και για δεκαπέντε λεπτά έτρεξαν, πίεσαν, απείλησαν τους Ολλανδούς με καλύτερη στιγμή το σουτ του Μαν (14′).

Σιγά σιγά η Ολλανδία άρχισε να βγαίνει από το πρώτο τρίτο του γηπέδου και όταν συνέβαινε αυτό δεν είχε πρόβλημα να απειλήσει.

Κέρδισε δέκα κόρνερ, έφτιαξε επτά τελικές προσπάθειες και για ένα εικοσάλεπτο κυριαρχησε.

Σκόραρε με τον Γκάκπο (20′) με ωραία ατομική προσπάθεια και απείλησε με Ντε Φράι (26′), τον Ντούμφρις (31′) και τον Σίμονς (44′) αλλά δεν σκόραρε ξανά.

Το 1-0 υπέρ των Οράνιε κολακευτικό για την Ρουμανία στο ημίχρονο και αποτέλεσμα που την κράτησε ζωντανή στο ματς.

Δεν άντεξε τελικά

Είναι ανεξήγητο το πως οι Ολλανδοί δεν πέτυχαν δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι το 80ο λεπτό έχασαν απίστευτες ευκαιρίες με Μέμφις (54′, 68′), Φαν Ντάικ (59′), Φίερμαν (73′), Σίμονς (79′) ενώ το γκολ που πέτυχε ο Γκάκπο στο 63ο λεπτό σωστά δεν μέτρησε ως όφσαϊντ.

Τελικά το γκολ που κλείδωσε την πρόκριση ήρθε στο 83ο λεπτό από τον Μάλεν μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Γκάκπο ο ίδιος παίκτης σκόραρε στις καθυστερήσεις με ατομική προσπάθεια και ωραία εκτέλεση για το τελικό 0-3 (90+3).

Ως το τέλος οι Ρουμάνοι δεν απείλησαν. Οι Ολλανδοί με πειστική εμφάνιση προκρίθηκαν στους οκτώ της διοργάνωσης και περιμένουν τον νικητή της αναμέτρησης της Αυστρία με την Τούρκια.

Ρουμανία: Νίτσα – Ράτσιου, Ντράγκουσιν, Μπούρτσα, Μόγκος (38΄ Ρατσόβιταν) – Μ. Μάριν (72′ Τσικαλντάου) – Μαν, Στάντσιου (88′ Ολάρου), Ρ. Μάριν, Χάτζι (72′ Άλιμπεκ) – Ντράγκους (72′ Μιχάιλα)

Ολλανδία: Φέρμπρουχεν – Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (69′ Φαν ντε Φεν) – Σχάουτεν (69′ Φίερμαν), Ρέιντερς – Μπέργκβαϊν (46′ Μάλεν), Σίμονς, Γκάκπο (84′ Βέγκχορστ) – Μέμφις (90+2 Μπλιντ)