Ο Μερίχ Ντεμιράλ, πανηγύρισε το δεύτερο γκολ του κόντρα στην Αυστρία, σχηματίζοντας τη χαρακτηριστική χειρονομία των «Γκρίζων Λύκων».

Ο παίκτης της Αλ Αχλί, πέτυχε και τα δύο γκολ της Τουρκίας, στο ματς των «16» του Euro απέναντι στην Αυστρία, όμως μπορεί να μπει σε μπελάδες, καθώς στο δεύτερο γκολ πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό «χαιρετισμό του λύκου», της τουρκικής υπερεθνικιστικής, παραστρατιωτικής, ακροδεξιάς οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων».

Πάρτε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Novasports

Η εν λόγω οργάνωση, είναι υπό επιτήρηση στη Γερμανία, από το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος, ενώ παράλληλα η UEFA, απαγορεύει τα πολιτικά μηνύματα στις διοργανώσεις της, οπότε απομένει να φανεί, αν ο Τούρκος ποδοσφαιριστής θα κινδυνεύσει με τιμωρία.

Άλλωστε, ο Αλβανός Μίρλιντ Ντάκου, τιμωρήθηκε από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία για υβριστικό σύνθημα εναντίον των Σέρβων.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στον πανηγυρισμό του λέγοντας:

«Ο τρόπος που πανηγύρισα είχε να κάνει με την τουρκική μου ταυτότητα, γι’ αυτό έκανα τη χειρονομία. Είδα και κόσμο στο γήπεδο που την έκανε, δεν υπάρχει κάποιο κρυφό μήνυμα. Είμαστε όλοι Τούρκοι, ήθελα να δείξω πόσο ευτυχισμένος είμαι, ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να το ξανακάνω».

Ο Ντεμιράλ, πόσταρε τη σχετική φωτογραφία στο Χ, με λεζάντα: «Πόσο ευτυχισμένος είναι αυτός που λέει ”είμαι Τούρκος”», μία φράση που αποδίδεται στον Κεμάλ Ατατούρκ και εμπεριέχει απειλητικά υπονοούμενα απέναντι στις μειονότητες.

O πανηγυρισμός του, προκάλεσε αντιδράσεις, με τον Αυστριακό δημοσιογράφο Μίχαελ Μπόνβαλοτ να τονίζει:

«Επιδεικνύει ανοικτά το σύμβολο των φασιστικών Γκρίζων Λύκων. Αυτοί οι παραστρατιωτικοί, ήταν υπεύθυνοι για χιλιάδες θανάτους και σήμερα είναι στην κυβέρνηση, μαζί με το ΑΚΡ του Ερντογκάν. Θα αντιδράσει η ΟΥΕΦΑ;».

Η Ντουζέν Τεκάλ, Γερμανίδα δημοσιογράφος με Γιαζίντι καταγωγή, εξέφρασε την οργή της, λέχοντας ότι έχει δεχτεί απειλές θανάτου από μέλη των Γρίζων Λύκων στη Γερμανία.

«Το γεγονός ότι ο Ντεμιράλ δείχνει τον ακροδεξιό χαιρετισμό του λύκου, χλευάζει τα θύματα».