Ο Ραζβάν Λουτσέσκου καθοδηγεί μια προετοιμασία περιμένοντας τις μετεγγραφές έχοντας όμως και τον κορμό της προηγούμενης σεζόν διαθέσιμο

Αν κλείσει σύντομα και η περίπτωση του Τόμας Κεντζιόρα (όπως αναφέρει το ρεπορτάζ) τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάει στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν με τα τα 10/11 της ομάδας που πήρε το Πρωτάθλημα.

Κι αυτό είναι κομμάτι θησαυρού από τη στιγμή που στο ποδόσφαιρο οι προπονητές θέλουν σύμμαχο τον χρόνο για να “δέσει” μια ομάδα και να αποκτήσει συνοχή. 

Ο Πρωταθλητής, ΠΑΟΚ περίπου 40 μέρες πριν, στο τελευταίο παιχνίδι Πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Άρη έπαιξε με τους εξής: Κοτάρσκι, Σάστρε, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80’ Νάσμπεργκ), Τάισον (65’ Ντεσπόντοφ), Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (65’ Σαμάτα). 

Αν δηλαδή κλείσει το θέμα του Κεντζιόρα (με το θέμα του Μεϊτέ να είναι προς το παρόν “παγωμένο”) τότε ο Λουτσέσκου στο πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League, μπορεί να βάλει τους 10 από τους 11 ίδιους.

Κι αν θέλει να βάλει τον Κουλιεράκη, μπορεί επίσης καθώς σε εκείνο το παιχνίδι με τον Άρη, ο Κουλεριάκης ήταν τιμωρημένος.

Και οι αλλαγές που έκανε, και αυτές διαθέσιμες είναι. 

Και σε ό,τι αφορά στον Μεϊτέ, ο ΠΑΟΚ έχει τώρα τον Μαντί Καμαρά και μπορεί να προσμένει στους χαφ, ισορροπία και συνοχή. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται μετεγγραφές. Φυσικά και χρειάζεται.

Έναν φορ, έναν κεντρικό χαφ, τον Κεντζιόρα προφανώς και αν προχωρήσει μετά και σε άλλες κινήσεις ίσως πάρει κι έναν πλάγιο μεσοεπιθετικό.

Η σεζόν θα είναι μεγάλη με απαιτήσεις και το ρόστερ θα πρέπει να έχει βάθος με παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να παίξουν ως βασικοί. Και όχι απλά για… back up.

Κι επειδή περί συνοχής ο λόγος…

Πέρσι, τέτοια εποχή, ο ΠΑΟΚ αναζητούσε αντικαταστάτη του Ίνγκασον και ο Εκόνγκ θα ερχόταν. Ο Ντεσπόντοφ δεν είχε έρθει, ο Μεϊτέ επίσης, ο Σαμάτα και αυτός θα έμπαινε λίγο μετά και αν κρίνουμε και από το Ιανουάριο και μετά, ο Γιόνι Ότο είναι και αυτός ένα νέο πρόσωπο στην προετοιμασία.

Τα νέα πρόσωπα που πλέον είναι… παλιά και γνωρίζονται καλά ο ένας με το άλλον. 

Η απαίτηση για τις μετεγγραφές υπάρχει, ο κορμός όμως είναι και αυτός, θησαυρός.