Με γκολ του Μερίνο στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας της παράτασης, η Ισπανία νίκησε με 2-1 τη Γερμανία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Κορυφαίος των Ισπανών με γκολ και ασίστ ο Όλμο.

Η Ισπανία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι έχοντας τελική προσπάθεια από το πρώτο λεπτό σε σουτ που επιχείρησε ο Πέδρι έξω από την περιοχή και με την σωστή αντίδραση του Νόιερ που μπλόκαρε. Έξι λεπτά αργότερα ο παίκτης που απείλησε τους Γερμανούς έφυγε τραυματίας από το γήπεδο με τον Όλμο να παίρνει τη θέση του.

Στο 15’ οι Ίβηρες πήραν φάουλ σε καλό σημείο με επέλαση του Όλμο και ο Γιαμάλ εκτέλεσε απευθείας στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ρουίθ να εκτελέσει έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα ψηλά. Στο 21ο λεπτό η Γερμανία απείλησε για πρώτη φορά τον Σιμόν με κεφαλιά του Χάβερτς και δημιουργία του Κίμιχ.

Στο 35ο λεπτό ο Χάβερτς κατέβασε ωραία τη μπάλα μετά από γέμισμα του Τα και εκτέλεσε έξω από την περιοχή για να μαζέψει ο Σιμόν.

Οι Ίβηρες πήραν προβάδισμα στο παιχνίδι στο 51ο λεπτό με ωραίο σουτ του Όλμο μετά από ασίστ του Γιαμάλ. Στο 60ο λεπτό ο Βιρτς που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι σούταρε από μακριά και από την πλάτη του Κουκουρέγια η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του ματς μετά το γκολ των Ισπανών, χωρίς πάντως να φτάνουν εύκολα στην περιοχή του Σιμόν. Δημιούργησαν προϋποθέσεις κατά βάση πιέζοντας αποτελεσματικά και κλέβοντας μπάλες.

Στο 70’ ο Ρούντιγκερ έβγαλε σέντρα στην περιοχή και ο Φίλκρουγκ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Επτά λεπτά αργότερα η ομάδα του Νάγκελσμαν άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Βιρτς γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής και ο Φίλκρουγκ σημάδεψε το δοκάρι της εστίας των Ισπανών.

Στο 89’ και μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των Ισπανών, ο Βιρτς με πολύ όμορφο σουτ ισοφάρισε σε 1-1 μετά από ένα ημίωρο απόλυτης κυριαρχίας της ομάδας του Νάγκελσμαν μετά το προβάδισμα των Ισπανών και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι Ισπανοί ανέκτησαν την κατοχή στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης και ισορρόπησαν και πάλι με τη Γερμανία να πιέζει πάντως αποτελεσματικά στη μεγαλύτερη διάρκεια και να μην επιτρέπει στους Ίβηρες να δημιουργήσουν με ευκολία.
Στο 104ο λεπτό δυνατό άστοχο σουτ του Οϊαρθάμπαλ από πλάγια θέση έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα την ίδια κατάληξη είχε πολύ καλό σουτ του Βιρτς για τους γηπεδούχους.
Ο νεαρός άσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν που άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την επιθετική εικόνα της ομάδας του μόλις μπήκε στο ματς, έκανε πολύ ωραία ενέργεια και έδωσε τη μπάλα στον Φίλκρουγκ που αστόχησε στο 19ο λεπτό.  Ο επιθετικός της Γερμανίας πήρε δύσκολη κεφαλιά και ανάγκασε τον Σιμόν να κάνει σπουδαία επέμβαση στο 117’.

Στο 120ο λεπτό δύο παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή στο παιχνίδι για την Ισπανία, της έδωσαν την πρόκριση. Ο Όλμο με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Μερίνο στην καρδιά της περιοχής και ο τελευταίος σκόραρε με κεφαλιά για το 2-1 της Ισπανίας. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε ο Καρβαχάλ.

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν (46’ Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Ρουίθ (102’ Χοσέλου), Γιαμάλ (Τόρες), Πέδρι (8’ Όλμο), Γουίλιαμς(80’ Μερίνο), Μοράτα (80’ Οϊαρθάμπαλ). Γερμανία: Νόιερ, Κϊμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (80’ Μίλερ), Ράουμ (57’ Μίτελσταντ), Κρόος, Τσαν (46’ Άντριχ), Μουσιάλα, Γκουντογκάν (57’ Φίλκρουγκ), Σανέ (46’ Βιρτς), Χάβερτς.