Η Γαλλία νίκησε με 5-3 στα πέναλτι (0-0 στα 120') την Πορτογαλία στο Αμβούργο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με αντίπαλο στο δρόμο για τον τελικό του Βερολίνου την Ισπανία. Αλάνθαστη η Γαλλία στα πέναλτι, χωρίς να σκοράρει στα ημιτελικά με δικό της παίκτη στο τουρνουά!

Η Γαλλία νίκησε με 5-3 στα πέναλτι (0-0 στα 120′) την Πορτογαλία στο Αμβούργο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με αντίπαλο στο δρόμο για τον τελικό του Βερολίνου την Ισπανία. Αλάνθαστη η Γαλλία στα πέναλτι, χωρίς να σκοράρει στα ημιτελικά με δικό της παίκτη στο τουρνουά!

Κλειστό ματς στο πρώτο ημίχρονο, τακτικής, με αλληλοεξουδετέρωση αστεριών και λίγες καλές στιγμές, με την Πορτογαλία να έχει την κατοχή της μπάλας και να απειλεί εκτός περιοχής με τον Φερνάντες και τη Γαλλία να μετράει ένα σουτ του Ερναντέζ στην εστία και να δυσκολεύεται πολύ στη δημιουργία του παιχνιδιού.

Καλύτερο δεύτερο ημίχρονο με κλασικές ευκαιρίες με Φερνάντες, Βιτίνια για την Πορτογαλία και Κολό Μουανί, Καμαβινγκά για την Γαλλία, η οποία ήταν καλύτερη, αλλά και άστοχη, με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση για να παραμείνει ίδιο και απαράλλαχτο το σκηνικό έως το 120′.

Τα πέναλτι:
Ντεμπελέ 1-0
Ρονάλντο 1-1
Φοφανά 2-1
Σίλβα 2-2
Κουντέ 3-2
Φέλιξ ΔΟΚΑΡΙ
Μπαρκολά 4-2
Μέντες 4-3
Ερναντέζ 5-3

Εuro2024
Προημιτελικός

Έδρα: «Φόλκσπαρκσταντιον», (51.500)
Πόλη: Αμβούργο
Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Άγγλος)
Ραντεβού: 29 ματς, 19 νίκες η Γαλλία, 6 η Πορτογαλία, 4 ισοπαλίες

Πορτογαλία (4-3-3, Μαρτίνεθ): Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Πέπε, Μέντες, Βιτίνια, Παλίνια, Φερνάντες, Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο
Γαλλία (Ντεσάν, 4-3-3): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Καντέ, Καμαβινγκά, Γκριεζμάν, Κολό Μουανί, Εμπαπέ