Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους αντιμετώπισε τη Χιμπέρνιαν με τη σκωτσέζικη ομάδα να επικρατεί με 1-0, σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες χωρίς να μπορέσει να κάνει γκολ κάποια από αυτές. 

Η Χιμπέρνιαν κάνει εκτενή αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: 

“Η Χιμπέρνιαν έκανε τρεις νίκες, σε τρία παιχνίδια στην προετοιμασία με μια εντυπωσιακή νίκη επί του ελληνικής μεγάλης ομάδας, του ΠΑΟΚ.

Απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα, γεμάτη ταλέντα από διάφορες χώρες, οι παίκτες του Ντέιβιντ Γκρέι πραγματοποίησαν μια πραγματικά θετική εμφάνιση, ιδιαίτερα (σ.σ.: σε ποδόσφαιρο) εκτός κατοχής, για να πάρουν άλλη μια νίκη και άλλο ένα παιχνίδι που έμεινε απαραβίαστη η εστία.

Το παιχνίδι διεξήχθη σε δύσκολες συνθήκες και για τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένων των απίστευτα δυνατών ανέμων στο Sportpark Kerkebos και στα 90 λεπτά, αλλά το γρήγορο γκολ του Martin Boyle έκανε τη διαφορά για τη Χιμπέρνιαν.

Ήταν το δεύτερο από τα δύο παιχνίδια στην Ολλανδία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Χιμπέρνιαν πριν από τη σεζόν. Ο Τζο Νιούελ ήταν αρχηγός της αρχικής ενδεκάδας που περιελάμβανε και τις τρεις νέες μας καλοκαιρινές μεταγραφές, συμπεριλαμβανομένου του τερματοφύλακα, Τζόζεφ Μπουρσίκ και των σέντερ μπακ, Μάρβιν Εκπιτέτα και Γουόρεν Ο’Χόρα”. 

Σε άλλο σημείο αναφέρει τα εξής: “Ο Μπόιλ ηγήθηκε της γραμμής δίπλα στον Ολλανδό επιθετικό, Ντίλαν Βέντε και ήταν ο διεθνής Αυστραλός που έβαλε μπροστά τη Χιμπέρνιαν αλλά όχι πριν από μια σημαντική απόκρουση από τον Μπουρσίκ στο άλλο άκρο.

Στο 4ο λεπτό, ο 23χρονος τερματοφύλακας τα κατάφερε και αρνήθηκε από κοντά στον αρχηγό της Βουλγαρίας, Κίριλ Ντεσπόντοφ. Στη συνέχεια ήρθε το μοναδικό γκολ του αγώνα, καθώς ο Μπόιλ πίεσε ​​τον Ντομινίκ Κοτάρσκι. Απόπειρα πάσας του Κροάτη τερματοφύλακα κόπηκε από τον Μπόιλ και μπήκε στα δίχτυα για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ κοίταξε να ελέγξει την κατοχή, αλλά δυσκολεύτηκε να υποτάξει τη Χιμπέρνιαν. Τη μία φορά που βρήκαν ένα κενό και το γκολ, κρίθηκε από τους διαιτητές για οφσάιντ.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε σχεδόν το ίδιο με το πρώτο: δύσκολες συνθήκες με άνεμο, η Χιμπέρνιαν διατήρησε την τακτική της και ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να αξιοποιήσει την κατοχή του. Σε όλο αυτό το διάστημα, η Χιμπέρνιαν παρέμενε απειλητική στις κόντρα επιθέσεις.

Ο Γκρέι έκανε αρκετές αλλαγές μετά από μια ώρα παιχνιδιού, καθώς η πρώτη ομάδα συνεχίζει να χτίζει προς τη φυσική κατάσταση ενόψει της σεζόν 2024/25.

Παρά την αλλαγή προσώπων από τη Χιμπέρνιαν, ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε σε μισές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Η φάση που έφτασε να προβληματίσει περισσότερο την εστία ήταν ένα σουτ του Κουαλιάρα το οποίο αποκρούστηκε σωστά από τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, Jojo Wollacott.

Η Χιμπέρνιαν θα επιστρέψει από την Ολλανδία τη Δευτέρα, ενόψει του πρώτου της αγωνιστικού αγώνα για το 2024/25, εκτός έδρας στην Έλγιν Σίτι στο Premier Sports Cup το Σάββατο 13 Ιουλίου”.