Μπορεί να μην έχει… μαγέψει με την απόδοση της, αλλά η Αγγλία απέχει δύο ματς από το να γράψει μοναδική ποδοσφαιρική ιστορία.

Τα «τρία λιοντάρια» είναι η αλήθεια ότι κάθε άλλο παρά έχει βρυχηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας. Από την άλλη πάντως το ζητούμενο είναι ότι εύκολα ή δύσκολα όποιον έχουν βρει έως τώρα μπροστά τους τον έχουν…καταπιεί.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκέϊτ και οι παίκτες του έχουν ακούσει, δικαιολογημένα, πολλά για το τι δεν μπορούν να κάνουν, οι παραστάσεις απογοητευτικές, οι οπαδοί στα «κάγκελα».

Είναι πλέον όμως καιρός να δώσουμε στην Αγγλία τα εύσημα για αυτό που μπορεί να κάνει. Η νίκη στον προημιτελικό στα πέναλτι επί της Ελβετίας στο Ντίσελντορφ ήταν ένα άλλο γραφικό παράδειγμα μιας ομάδας που δυσκολεύει τη ζωή της αλλά εξακολουθεί να επικρατεί.

Παρ’ όλες τις αστοχίες της μέχρι στιγμής, η ομάδα του Σάουθγκέϊτ έχει την ικανότητα για ατομική λαμπρότητα ενσωματωμένη στην ανθεκτικότητα. Σε μια εκστρατεία αντιθέσεων, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για ένα ένδοξο τελικό συμπέρασμα.

Υπήρχε μια ηρεμία στην ομάδα της Αγγλίας κατά τη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Ελβετία.

Πέντε άψογα πέναλτι από τους Πάλμερ, Μπέλιγχαμ, Σάκα, Τόνι και Αλεξάντερ Άρνολντ, σε συνδυασμό με την απόκρουση του Πίκφορντ έκαναν τη δουλειά με τους Ελβετούς.
Ακολουθεί ημιτελικός αγώνας με την Ολλανδία στο Ντόρτμουντ την Τετάρτη.
Η Αγγλία είχε στιγμές λάμψης μέχρι στιγμής στο τουρνουά.
Η κεφαλιά του Μπέλιγχαμ κόντρα στην Σερβία, η γκολάρα του κόντρα στην Σλοβακία την στιγμή που όλοι ετοίμαζαν βαλίτσες και τα αγγλικά ταμπλόϊντ…κηδειόχαρτα.

Εναντίον της Ελβετίας ήταν ο Σάκα, ο καλύτερος παίκτης της Αγγλίας εκείνη την ημέρα, με εξαιρετική απόδοση και πολύ όμορφο γκολ.

Η Αγγλία σε κάθε περίπτωση μετρά ένα ρεκόρ τριών ημιτελικών και ενός προημιτελικού στα τέσσερα τελευταία τουρνουά.
Μια Αγγλία που δυσκολεύτηκε απέναντι σε Δανία και Σλοβενία με δύο ισοπαλίες, ενώ την έπιασε… δύσπνοια κόντρα σε Σλοβακία και Ελβετία.
Δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, είναι μπερδεμένη εξαιτίας και των επιλογών του τεχνικού της, έχει πρόβλημα δημιουργίας απόδειξη ότι τα σουτ των Μπέλιγχαμ με Σλοβακία και Σάκα με Ελβετία ήταν τα πρώτα στον στόχο.

Αλήθειες, αλλά αλήθεια είναι ότι ακόμη κι αν δεν έχει παίξει μπάλα είναι στα ημιτελικά.
Ζει επικίνδυνα που λένε, αλλά ζει.
Όλες οι αντιξοότητες που έχει αντιμετωπίσει όμως την κάνουν πιο δυνατή.

Δε νικιέται εύκολα, και οι επιτυχίες τροφοδοτούν την αυτοπεποίθηση της.

Όσο για τον ίδιο τον Σάουθγκεϊτ, που έχει ακούσει τα μύρια όσα, τώρα προετοιμάζεται για έναν ακόμη ημιτελικό καθώς η Αγγλία – παρ’ όλα αυτά – απέχει ένα παιχνίδι από τον τελικό του Euro 2024 στο Βερολίνο στις 14 Ιουλίου.
Μια ακόμη μαγική στιγμή χρειάζεται κόντρα στους Οράνιε και για τον τελικό…βλέπουμε.