Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ εξέφρασε τον θυμό του κατά του διαιτητή, Φέλιξ Τσβάιερ, ο οποίος θα σφυρίξει τον ημιτελικό του Euro2024 ανάμεσα στην Αγγλία και την Ολλανδία.

Ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Τσβάιερ «θα σφυρίξει» στον ημιτελικό του Euro ανάμεσα στην Αγγλία και την Ολλανδία, παρά το γεγονός ότι έχει «παρελθόν» με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ

Ο Μπέλιγχαμ δε δίστασε να εκφράσει την οργή του, σχετίζοντας την παρουσία του Τσβάιερ στον ημιτελικό με την  Ολλανδία με το «αμαρτωλό» παρελθόν του Γερμανού διαιτητή.

«Δεν γίνεται να δίνεις σε έναν τέτοιο διαιτητή, μπλεγμένο σε στημένα, να σφυρίξει το μεγαλύτερο ματς στη Γερμανία». Ο Τσβάιερ είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο στημένων αγώνων το 2005 και εξέτισε ποινή αποκλεισμού έξι μηνών μετά την αποδοχή δωροδοκίας ύψους 300 ευρώ από συνάδελφό του διαιτητή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπέλιγχαμ εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τον Γερμανό διαιτητή. Ο σούπερ σταρ της εθνικής Αγγλίας, το 2021 είχε τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο 40.000 ευρώ από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Γερμανίας για σχόλιο που έκανε μετά την αναμέτρηση της Μπορούσια Ντόρτμουντ , στην οποία τότε αγωνιζόταν, με την Μπάγερν Μονάχου.

Στην εν λόγω αναμέτρηση, ο λόγος της… οργής του Μπέλιγχαμ, αλλά και των ανθρώπων της Ντόρτμουντ, ήταν το γεγονός ότι ο Τσβάιερ δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Βεστφαλών, ενώ λίγο αργότερα έδωσε πέναλτι στην Μπάγερν, για χέρι του Ματς Χούμελς.

Ο Γερμανός διαιτητής βρίσκεται πλέον ξανά στο προσκήνιο, μετά την απόφαση της UEFA να τον διορίσει «άρχοντα της αναμέτρησης» στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2024.