Η ασφάλεια των διεθνών παικτών του ΝΒΑ είναι ως γνωστόν υποχρεωτική από τις ομοσπονδίες και το κόστος της, είναι αναλογικό με το ύψος συμβολαίου κάθε παίκτη.

Η Εθνική ομάδα και το τεχνικό επιτελείο του Βασίλη Σπανούλη, θα έχουν την Πέμπτη (11/7), στο ΣΕΦ, την πρώτη συγκέντρωση και προπόνηση της προετοιμασίας τους για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Οι τέσσερις ημέρες ξεκούρασης και αποφόρτισης που έδωσε στους διεθνείς, ο Σπανούλης, εκπνέουν και η επίσημη αγαπημένη μετά την επίτευξη της πρόκρισης από το πρόσφατο Προολυμπιακό, θα έχει 15 ημέρες προετοιμασίας, μέχρι το πρώτο παιχνίδι που θα παίξει κόντρα στον Καναδά (27/7, 22.00).

Στο ιατρικό δελτίο, υπάρχει μόνο το όνομα του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του και αναλόγως με την εξέλιξη της και την πιστή εφαρμογή του προγράμματος που ακολουθεί, ο διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκού, έχει πιθανότητες να προλάβει και να τεθεί στην διάθεση του Σπανούλη, ώστε η 12άδα που έπαιξε στο Προολυμπιακό τουρνουά να είναι αμιγώς η ίδια και στο Ολυμπιακό τουρνουά. Στην συνέχιση της προετοιμασίας, ο Σπανούλης κάλεσε εκ νέου, τους Κουζέλογλου, Λούντζη και Xουγκάζ για να μπορεί να γίνονται οι προπονήσεις με 15 παίκτες και σε περίπτωση που ο Κώστας Αντετοκούνμπο, δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, ένας εκ των τριών, θα μπεί στην 12άδα της Εθνικής.

Παράλληλα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ακολουθεί πρόγραμμα συντήρησης για τα γόνατα του, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, παρά την όποια καταπόνηση είχε στους 3 αγώνες του Προολυμπιακού τουρνουά που έπαιξε για συγκεκριμένο χρόνο.

Για την συμμετοχή του διεθνή παίκτη των Μιλγουόκι Μπάκς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με την Εθνική ομάδα, θα πρέπει να γίνει η ασφαλιστική κάλυψη του Greek Freak από την ΕΟΚ, όπως συμβαίνει με όλους τους παίκτες του ΝΒΑ που αγωνίζονται σε Εθνικές ομάδες, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ασφάλεια των διεθνών παικτών του ΝΒΑ είναι ως γνωστόν υποχρεωτική από τις ομοσπονδίες και το κόστος της, είναι αναλογικό με το ύψος συμβολαίου κάθε παίκτη. Στην περίπτωση του σημαιοφόρου της ελληνικής αποστολής, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει υπογράψει το super max συμβόλαιο με τα “ελάφια” το ποσό ασφάλισης, φτάνει το ένα εκατομμύριο δολλάρια και το ασφαλιστικό συμβόλαιο που καλύπτει πιθανό τραυματισμό του σουπερ σταρ παίκτη, θα έχει διάρκεια για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας και μέχρι την ολοκλήρωση της πορείας της στο Ολυμπιακό τουρνουά της Λιλ και του Παρισιού.