Άλλη μια ανατροπή. Σκόρερ ο Γουότκινς στις καθυστερήσεις. Η Αγγλία είναι στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση και θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Οι ενδεκάδες των προπονητών

Μια αλλαγή έκαναν οι Ολλανδοί στην ενδεκάδα τους. Στα άκρα της επίθεσης ο Μάλεν αντικατέστησε τον Μπέργκβαϊν.

Οι Άγγλοι έκαναν μια αλλαγή με τον Γκεΐ να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας από τιμωρία. Στον πάγκο επέστρεψε ο Κόνσα.

Ένα τρελό τρελό πρώτο ημίχρονο

Κανείς δεν μπορεί να περίμενε αυτό που είδαμε.

Οι Ολλανδοί σκόραραν στην πρώτη καλή στιγμή τους με το μακρινό σουτ του Σίμονς (7′) και αυτό έδωσε άλλο ρυθμό στο ματς.

Οι Άγγλοι γρήγορα αναγκάστηκαν να επιτεθούν. Έκαναν τρεις φάσεις και τελικά κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντούμφρις πάνω στον Κέιν (16′) με τον αρχηγός της Αγγλίας να ισοφαρίζει.

Ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός. Ο Ντούμφρις λίγο έλειψε να γίνει ήρωας για την Ολλανδία καθώς αρχικά σταμάτησε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Φόουντεν (23′) και ακολούθως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι των Άγγλων με κεφαλιά (30′).

Οι Άγγλοι απάντησαν με το δοκάρι του Φόουντεν σε εξαιρετικό σουτ (32′) και άλλο ένα σουτ του μέσο-επιθετικού των Άγγλων που μπλόκαρε ο Φερμπρούχεν (39′).

Την ίδια ώρα, ο Μέμφις τραυματίστηκε για την Ολλανδία και ο Ρόναλντ Κούμαν έριξε τρίτο χαφ στο γήπεδο και όχι επιθετικό. Οι χώροι περιορίστηκαν και το ματς έφτασε ισόπαλο στο ημίχρονο.

Όλι time

Κακό θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο με την Ολλανδία να έχει τον έλεγχο και να μοιάζει πιο επικίνδυνη.

Μια προσπάθεια του Φαν Ντάικ και μια σέντρα σουτ του Γκάκπο βρήκαν έτοιμο τον Πίκφορντ.

Οι Άγγλοι πέτυχαν ένα γκολ που δεν μέτρησε με τον Σάκα (79′) ως όφσαϊντ ενώ η πρώτη τελική τους προσπάθεια ήρθε στο 88ο λεπτό με το σουτ του Πάλμερ που έφυγε άουτ.

Και ξαφνικά εκεί που το παιχνίδι έδειχνε παράταση… ο Όλι Γουότκινς πλάτη στην εστία αποφάσισε να γυρισει και να στείλει συρτά την μπάλα στην απέναντι πλευρά για να ολοκληρώσει άλλη μια ανατροπή της Αγγλίας και να στείλει την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον τελικό της διοργάνωσης με το τελικό 2-1.

Ολλανδία: Φερμπρούχεν – Ντούμφρις (90+ Ζίρκζεϊ), Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ – Ρέιντερς, Σχάουτεν – Μάλεν (46′ Βέγκχορστ), Σίμονς (90+ Μπρόμπεϊ), Γκάκπο – Μέμφις (35′ Φίερμαν)

Αγγλία: Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Γκεΐ, Τρίπιε (46′ Σο) – Ράις, Μέινου (90+ Γκάλαγκερ) – Σάκα (90+ Κόνσα), Μπέλιγχαμ, Φόουντεν (80′ Πάλμερ) – Κέιν (80′ Γουότκινς)