Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ απέναντι στον Χάμαντ Μετζέντοβιτς, αλλά επιβλήθηκε με 2-0 (7-6 (6), 6-3) του Σέρβου και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ATP 250 στο Γκστάαντ της Ελβετίας.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε κυρίως στο πρώτο σετ αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νο. 12) νίκησε με 2-0 σετ (7-6 (6), 6-3) τον Χαμάντ Μετζέντοβιτς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ATP 250 στο Γκστάαντ της Ελβετίας. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Φάμπιο Φονίνι, νο. 80 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε το τάι-μπρέικ στο πρώτο σετ για να κάμψει την αντίσταση του Σέρβου, νο. 122 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ ένα μπρέικ στο δεύτερο σετ έκανε τα πράγματα πολύ πιο απλά.

Στο πρώτο σετ και οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, με τον Μετζέντοβιτς να αισθάνεται να αδιαθεσία στο 3-3 και να σταματάει για λίγο ο αγώνας. Αυτό δεν άλλαξε τα πράγματα, με τους δύο αθλητές να μην μπορούν να “σπάσουν” το σερβίς του αντιπάλου τους και να φτάνουν στο τάι-μπρέικ. Μετά από μια μεγάλη μάχη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει τον πόντο για το 7-6 και, εκμεταλλευόμενος το σερβίς του, να κάνει το 8-6 και να “κλείσει” υπέρ του το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ συνεχίστηκε το ίδιο έργο, μέχρι το 3-2. Εκεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο μπρέικ του αγώνα, κάνοντας το 4-2 και διευκολύνοντας την κατάσταση. Ακολούθησε το 5-2 από τον Έλληνα τενίστα, με τον Σέρβο να κρατάει αυτή τη φορά το σερβίς του και να μειώνει σε 5-3. Ο Τσιτσιπάς όμως δεν είχε πρόθεση να χάσει το παιχνίδι, έκανε love game για το 6-3 και πήρε την πρόκριση.