Πρώτη νίκη στην καριέρα του ως οδηγός της Formula 1 πανηγύρισε ο Όσκαρ Πιάστρι στην Ουγγαρία, το 1-2 η McLaren και τον Λάντο Νόρις να ακολουθεί. Την τρίτη θέση του βάθρου ο Λιούις Χάμιλτον και η Mercedes.

Φανταστικό τριήμερο για την McLaren στην Ουγγαρία. Ο Όσκαρ Πιάστρι πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Formula 1 με απίθανη εμφάνιση. Ο Αυστραλός άφησε στη δεύτερη θέση τον Λάντο Νόρις και η McLaren έκανε το 1-2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιάστρι έγινε ο 115ος οδηγός που κερδίζει αγώνα στο πρωτάθλημα της Formula 1, ενώ η τελευταία φορά που η McLaren έκανε 1-2 ήταν στο Grand Prix της Ιταλίας το 2021.

Την τρίτη θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο Λιούις Χάμιλτον και η Mercedes, ο 37χρονος έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατήσει πίσω τον Μαξ Φερστάπεν ενώ υπήρξε και σύγκρουση μεταξύ των δύο οδηγών. Ο Βρετανός επτάκις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβηκε για 200η φορά στην καριέρα του στο πόντιουμ.

Τέταρτος ο Σαρλ Λεκλέρ και η Ferrari, καλή εμφάνιση από τον Μονεγάσκο οδηγό ύστερα από αρκετό καιρό και συγκεκριμένα το Grand Prix στο Πριγκιπάτο. Πίσω από το κόκκινο μονοθέσιο ο Ολλανδός και η Red Bull.

Την πρώτη δεκάδα των βαθμών συμπλήρωσαν οι Σάινθ, Πέρεζ, Ράσελ, Τσουνόντα και Στρολ. Επόμενος αγώνας το επόμενο Σαββατοκύριακο (26-28) για το Grand Prix στο Βέλγιο, ύστερα ακολουθεί η καλοκαιρινή διακοπή του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Ουγγαρίας:

race