Παίζοντας εντυπωσιακό τένις, ειδικά στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε και το εμπόδιο του Σεμπάστιαν Μπάες με 2-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Αποφασισμένος να φτάσει μακριά στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και το απέδειξε και κόντρα στον Σεμπάστιαν Μπάες. Ξεπέρασε το μουδιασμένο ξεκίνημα και στη συνέχεια ξεδίπλωσε το τεράστιο ταλέντο του, παίρνοντας με άνεση το εισιτήριο για τη φάση των «8», αφού δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Αργεντινό.

Η αλήθεια είναι πως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε αρκετά θέματα στο πρώτο σετ. Έχασε με το… καλημέρα το σερβίς του, δέχτηκε ένα ακόμη break στο 5ο game και βρέθηκε να χάνει 4-2 και λίγο αργότερα 5-3. Ήταν το σημείο που ο Στέφανος γύρισε τον… διακόπτη και παρουσίασε τον καλό του εαυτό. Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, πήρε πίσω τα δυο break και έφτασε με εμφατικό τρόπο στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Τσιτσιπάς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πολύ γρήγορα έδωσε στον αντίπαλο του να καταλάβει πως δεν έχει καμία… τύχη. Δύο γρήγορα break από τον Έλληνα τενίστα και προβάδισμα 5-0. Ο Μπάες προσπάθησε να αντιδράσει, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 5-1, αφού ο Τσιτσιπάς έκλεισε το παιχνίδι χωρίς να χάσει πόντο στο 7ο game.

Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος την ίδια ώρα αντιμετωπίζει τον Γερμανό, Ντόμινικ Κέπφερ.