Παρίσι 2024: «Χάλκινοι» οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής! (video)

Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής κατέκτησαν το χάλκινο στην κατηγορία σκιφ ελφρών βαρών.

Ύστερα από τις επιτυχίες του Θεόδωρου Τσελίδη στο τζούντο και του Απόστολου Χρήστου στην κολύμβηση, ήρθε η σειρά της κωπηλασίας.

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών. Οι δύο Έλληνες αθλητές έκαναν εκπληκτική κούρσα στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος και ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής ξεκίνησαν πολύ δυναμικά στον αγώνα, οδηγώντας την κούρσα στα πρώτα 500 και 1000 μέτρα της διαδρομής. Οι Έλληνες αθλητές πάλεψαν με τους Ιταλούς για το ασημένιο μετάλλιο και ουσιαστικά για 11 εκατοστά χάθηκε η δεύτερη θέση στο βάθρο.

Αυτό αποτελεί το πέμπτο μετάλλιο της χώρας μας στην κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρώτο ήρθε το 2004 στην Αθήνα με τους Πολύμερο και Σκιαθίτη στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (χάλκινο). Το δεύτερο ήταν εκ νέου από τον Πολύμερο στο Πεκίνο το 2008, αλλά αυτή τη φορά με δοαφορετικό δίδυμο τον Δημήτρη Μούγιο (ασημένιο). Το τρίτο μετάλλιο ήρθε το 2010 στο Λονδίνο από τις Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στην ίδια κατηγορία του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, ενώ το τέταρτο ήταν το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στο σκιφ στο Τόκιο το 2021!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.