Παρίσι 2024: «Χάλκινα» τα ελληνικά κουπιά των Φίτσιου-Κοντού! (video)

Μερικά λεπτά μετά το χάλκινο μετάλλιο των Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδάτζη, στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανεβαίνουν οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Δεύτερο μετάλλιο για την ελληνική κωπηλασία σε διάστημα μερικών λεπτών. Αρχικά οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών Ανδρών.

Λίγο αργότερα το παράδειγμα των δύο Ελλήνων αθλητών ακολούθησαν οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού, οι οποίες ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο σκιφ ελαφρών βαρών Γυναικών. Οι Φίτσιου και Κοντού πραγματοποίησαν μια εκπληκτική κούρσα στα 2000μ. και με χρόνο 6:49.28 κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες με τρομερή αντεπίθεση στα τελευταία 500 μέτρα της διαδρομής μπήκαν στην τριάδα των μεταλλίων. Το ασημένιο μετάλλιο κατέληξε στα χέρια της Ρουμανίας με χρόνο 6:48.78, ενώ το χρυσό στη Μεγάλη Βρεανία με 6:47.06.

Μετάλλιο Νο.6 για την κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρώτο ήρθε το 2004 στην Αθήνα με τους Πολύμερο και Σκιαθίτη στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (χάλκινο). Το δεύτερο ήταν εκ νέου από τον Πολύμερο στο Πεκίνο το 2008, αλλά αυτή τη φορά με δοαφορετικό δίδυμο τον Δημήτρη Μούγιο (ασημένιο). Το τρίτο μετάλλιο ήρθε το 2010 στο Λονδίνο από τις Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στην ίδια κατηγορία του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, ενώ το τέταρτο ήταν το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στο σκιφ στο Τόκιο το 2021! Τέλος το πέμπτο ήρθε πριν από μερικά λεπτα με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.