Σερβία-Νότιο Σουδάν 96-85: Παριζιάνα η Ελλάδα, στους 8 με την Γερμανία (6/8)

Η Σερβία θα παίξει με την Αυστραλία στον προημιτελικό.

Η Σερβία έκανε το καθήκον της απέναντι στο αξιόμαχο Νότιο Σουδάν, το οποίο νίκησε με 96-85 και η διαφορά των πόντων, χάρισε στην Εθνική ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ, τα πλατιά χαμόγελα για την πρόκριση στην τελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά, στο Παρίσι.

Όπως και στις τρείς προηγούμενες Ολυμπιακές συμμετοχές της, στην Ατλάντα, την Αθήνα και το Πεκίνο, η “επίσημη αγαπημένη” δεν σταμάτησε στην πρώτη φάση των ομίλων, αλλά είναι στις 8 καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Η αντίπαλος της Ελλάδας, θα είναι η Γερμανία, ανεξαρτήτως της κλήρωσης που θα γίνει στο Παρίσι, μετά τα μεσάνυχτα (4/8, 00.45) και πρόκειται για ένα «de ja vu» του προημιτελικού του Eurobasket 2022, με την ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ, των τεσσάρων NBAer παικτών και των 8 παικτών που παίζουν σε ομάδες της Εuroleague. Πρίν απο δυο χρόνια, στο Βερολίνο, στο ίδιο «σταυροδρόμι», η Εθνική ηττήθηκε από την “παρέα” του Ντένις Σρέντερ και στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, οι Γερμανοί στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, πέρυσι, στις Φιλιππίνες.

Η αγωνία για την πρόκριση ή όχι της Εθνικής Ελλάδας, ήταν το μόνιμο “σκηνικό” της αναμέτρησης, λόγω της έκβασης που είχε συνεχείς εναλλαγές στο σκορ.

Οι Σέρβοι δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να έπαιρναν διαφορά ασφαλείας στο σκορ, απέναντι στο μαχητικό Νότιο Σουδάν που έπαιζε για το “όνειρο” της πρόκρισης του στην τελική φάση του πρώτου Ολυμπιακού τουρνουά που συμμετείχε. Ο Γιόκιτς και ο Μπογκτάνοβιτς ήταν οι πρωταγωνιστές στην σερβική επίθεση, αλλά η αφρικανική ομάδα “απάντησε” με τους Σαγιόκ και Κουόλ.

Η διαφορά στο σκορ είχε συνεχείς αυξομειώσεις, με αποτέλεσμα η ελληνική αγωνία να είναι σε “τεντωμένο σχοινί” από την διακύμανση. Το Νότιο Σουδάν έπαιζε για την επιβίωση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την επέκταση της πρώτης συμμετοχής του, ενώ οι Σέρβοι δεν “καθάριζαν” το παιχνίδι, παρά τα μικρά ξεσπάσματα της απόδοσης τους και τα μικρά σερί, κάθε φορά που οι αντίπαλοι τους, μείωναν μέχρι και τον πόντο.

Aυτή ήταν η ροή της αναμέτρησης στο 3ο δεκάλεπτο, γιατί οι Σέρβοι δεν ήταν ισόποσα επιμελείς στα αμυντικά καθήκοντα τους, με τα επιθετικά, αν και στο Ολυμπιακό τουρνουά, επιβεβαιώνεται ότι οι επιθέσεις των ομάδων, έχουν μέσους όρους τους 80 και άνω πόντους. Oι παίκτες του Πέσιτς προηγήθηκαν με 70-63 στο 29′ και 78-71 στο 32′, με τρίποντο του Μπογκτάνοβιτς που ήταν ο κορυφαίος των «ορλόβι». Kαι πάλι το Νότιο Σουδάν μείωσε στους 4 (78-74), με τους Σέρβους να έχουν άμεσα αντανακλαστικά και να προηγούνται με 83-74, από τρίποντο του Μίτσιτς και καλάθι του Πετρούσεφ. Η διαφορά του σκορ έφτασε στους 15 πόντους (89-74 στο 3′ 21” πριν από την λήξη). Τελευταία αναλαμπή του Νότιου Σουδάν, ήταν το 92-85 στα 35” (καλάθι του Σαγιόκ).

Δεκάλεπτα: 23-22,47-44, 72-67, 96-85

Η στατιστική του αγώνα ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.