Γερμανία – Ελλάδα 76-63: Δεν άντεξε στο φινάλε η Εθνική (highlights)

Σπουδαία προσπάθεια από την Εθνική, η οποία έμεινε από λύσεις και δυνάμεις στην τέταρτη περίοδο και αποκλείστηκε από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 21-11 στο ονειρικό πρώτο δεκάλεπτο, η Γερμανία όμως είχε απαντήσεις. Ισοφάρισε στο ημίχρονο σε 36-36, προηγήθηκε με 59-52 στο 30΄ και απέναντι στην εξαντλημένη ελληνική ομάδα έκανε παρέλαση στην τέταρτη περίοδο. Η ελληνική ομάδα έμεινε μόλις στους 4 πόντους στα πρώτα 6 λεπτά της τέταρτης περιόδου και εν τέλει παραδόθηκε στη γερμανική ανωτερότητα.

Το ματς
Ανεπανάληπτο ξεκίνημα
Με αυτοσυγκέντρωση, ενέργεια και επιτυχημένες τακτικές επιλογές, η Ελλάδα έκανε υπέροχο ξεκίνημα στον αγώνα. Με την επιλογή του δεύτερου παίκτη στο μαρκάρισμα του Σρέντερ να πιάνει απροετοίμαστη τη Γερμανία και πολλή σκληράδα, η Εθνική προηγήθηκε 10-2 και 21-11 στο φινάλε του δεκαλέπτου, με τον Καλάθη να οργανώνει άψογα και τους Αντετοκούνμπο – Μήτογλου να χτυπούν κοντά στο καλάθι, αλλά και στο ανοιχτό γήπεδο. Την ίδια στιγμή περιορίσαμε δραστικά το τρέξιμο της Γερμανίας, περιορίζοντας το παιχνίδι στο μισό γήπεδο.

Η γερμανική αντίδραση
Οι αλλαγές ξεκούρασης διέκοψαν τον ελληνικό επιθετικό ρυθμό, αφού ο Τολιόπουλος δεν κατάφερε να οργανώσει ή να εκτελέσει και η έξοδος του Αντετοκούνμπο δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Οι Γερμανοί βρήκαν επιθετικές λύσεις με τα ποσταρίσματα του Βάγκνερ, πήραν πράγματα και από τον Γουάιλερ-Μπαμπ και προοδευτικά μείωσαν τη διαφορά. Το σκοράρισμα είχε γίνει πια πολύ δύσκολη υπόθεση για την Ελλάδα απέναντι στη γερμανική επίθεση που έκλεινε όλο και περισσότερο, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 36-36.

Γερμανικό προβάδισμα, σπουδαία ελληνική αντίδραση
Οι Γερμανοί προηγήθηκαν 39-36 νωρίς στην τρίτη περίοδο, όμως η Ελλάδα έβαλε μεγάλα σουτ με τους Γουόκαπ, Παπανικολάου και άντεξε. Το τρίτο φάουλ του Γιάννη έφερε ανησυχία, ειδικά όταν βρήκε ρυθμό και ο Φραντς Βάγκνερ. Η έξοδος των Γιάννη-Καλάθη-Παπανικολάου έφερε τα γνωστά προβλήματα για την Εθνική και το 54-50 στον αιφνιδιασμό, με τον Σπανούλη να επαναφέρει άρον-άρον τον Αντετοκούνμπο και τον Τολιόπουλο να μειώνει σε 54-52 από τη γραμμή. Ο Μο Βάγκνερ απάντησε με τον ίδιο τρόπο (56-52), ο Καλάθης αστόχησε για τρεις και ο Μπόνγκα με οδυνηρό για την Εθνική τρίποντο έδωσε στη Γερμανία το μεγαλύτερο της προβάδισμα, 59-52, +7.

Συγκινητικός, αλλά μόνος του ο Γιάννης
Η Ελλάδα συνέχισε να έχει δυσεπίλυτα επιθετικά προβλήματα στο πρώτο πεντάλεπτο του τέταρτου δεκαλέπτου, με το μεγάλο της αγκάθι να είναι τα λάθη: 4 στα πρώτα 4.5 λεπτά μας αφαίρεσαν κάθε ρυθμό στο μπροστά κομμάτι. Ο Γιάννης πάλευε μόνος του, αλλά απέναντι σε όλη τη γερμανική άμυνα. Το έμπα του τελευταίου 4λεπτου ήρθε στο 64-56, με την Ελλάδα να έχει μόλις 4 πόντους σε 6 λεπτά, όλους από τον Γιάννη. Τα λάθη συνεχίστηκαν, κανείς άλλος εκτός του Γιάννη δεν σκόραρε και η διαφορά έφτασε τους 10, 67-57. Τολιόπουλος και Γουόκαπ αστόχησαν σε τρίποντα και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η Ελλάδα έκανε μια σπουδαία προσπάθεια, όμως δεν κατάφερε να νικήσει μια ανώτερη ομάδα.

Για την Ελλάδα ο Αντετοκούνμπο είχε 22 πόντους (9/14 σουτ, 3ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), ο Γουόκαπ 12, ο Παπανικολάου 10, ο Τολιόπουλος 7, ο Μήτογλου 6, ο Καλάθης 5 και ο Καλαϊτζάκης 1.

Για τους Γερμανούς ο Φραντς Βάγκνερ είχε 18 πόντους, ο Σρέντερ 13 (8ασίστ), ο Τϊμαν 10, ο Μο Βάγκνερ 8 και ο Μπόνγκα 9.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.