Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε για τα επίπεδα συγκέντρωσης που απαιτούνται στο ματς με τον Άγιαξ, τα κίνητρα της ομάδας, τον κόσμο αλλά και τον προπονητή του "Αίαντα" με τον οποίο είχε συνεργαστει στην Αλάνιασπορ.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Έχω δουλέψει με τον προπονητή του Άγιαξ στην Τουρκία, ήταν τότε δεύτερος προπονητής. Έχω την καλύτερη άποψη για αυτόν, έμαθα πολλά πράγματα και με βοήθησαν στην καριέρα μου. Είναι ένας θετικός άνθρωπος που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μπω στη συζήτηση για προγνωστικά, φαβορί, πως ήταν ο Άγιαξ πέρυσι, πως είναι φέτος.

Ανέκαθεν για μένα το σημαντικό είναι να κοιτάς την ομάδα σου. Αρχίσαμε με έναν νέο προπονητή, δεν είχαμε τόσο χρόνο να δουλέψουμε τη φιλοσοφία του, όμως έχουμε παρουσιάσει καλή εικόνα στα δύο παιχνίδια μας. Η ομάδα μας ήταν αποφασισμένη στο γήπεδο, ξέραμε τι θέλαμε, πως να περιμένουμε, να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα, να είμαστε παθητικοί όταν πρέπει. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παρουσιάσουμε όσα έχουμε δουλέψει και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο για το ποιος πρέπει να προκριθεί και ποιος όχι.”

Για τα κίνητρα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση:

“Κίνητρο είναι η είσοδος στους ομίλους του UEFA Europa League. Είδαμε στο πρώτο παιχνίδι ότι κόσμος δεν ήταν τόσο ζεστός για την ομάδα για διάφορους λόγους. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς ο κόσμος, η ομάδα μπορεί να πετύχει αν είμαστε ενωμένοι. Μόνο έτσι μπορεί να πετύχει μια ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να δει ότι δίνουμε τα πάντα για την ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα και καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.”

Για το τί θα πει στους συμπαίκτες του ως παίκτης με προσωπικότητα:

“Είναι τέτοιο το αυριανό παιχνίδι που θεωρώ όλοι από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο, και ανεξαρτήτως ηλικίας γνωρίζουν τι παιχνίδι γνωρίζουν τις δυσκολόιες του αγώνα αλλά και το τί πρέπει να κάνουμε. Δε χρειάζονται πολλές συστάσεις.”

Για το ματς με τον Άγιαξ και το τί πρέπει να κάνει αγωνιστικά:

“Όλος ο πλανήτης γνωρίζει τον Άγιαξ. Για τα αγωνιστικά θα μιλήσετε με τον προπονητή ο οποίος θέτει τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να ακολουθήσουμε. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά είμαστε καλά προετοιμασμένοι για το αυριάνο παιχνίδι.”

Για τον Φαριόλι με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Αλάνιασπορ:

“Γνωρίζω το στυλ παιχνιδιού του Άγιαξ, είμαστε σε επαφή με τον Φαριόλι σε ανθρώπινο επίπεδο. Τον γνωρίζω από την Αλάνιασπορ. Η γνώμη μου είναι ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής και εξαιρετικός άνθρωπος. Με είχε βοηθήσει πάρα πολύ σε πολλούς τομείς του παιχνίδιού μου. Χαίρομαι που θα τον συναντήσω από κοντά, θέλω όμως και πάρα πολύ να τον κερδίσω.”