Καταγγελία για διαδικτυακό εκφοβισμό υπέβαλε η Ιμάνι Κελίφ μέσω του δικηγόρου της για τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι σχετικά με το φύλο της.

Η πορεία της Ιμάνι Κελίφ στο ολυμπιακό τουρνουά πυγμαχίας στο Παρίσι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Η Αλγερινή αθλήτρια «έκλεισε» τα αυτία της σχετικά με τα σχόλια πέρι φύλου της και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η Κελίφ μετά τη διάκριση στο τουρνουά αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό που δέχτηκε το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα υπέβαλε καταγγελία για παρενόχληση στον κυβερνοχώρο, την απόφαση της χρυσής Ολυμπιονίκης έκανε γνωστό ο δικηγόρος της.

«Έχοντας μόλις κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, η πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ αποφάσισε να οδηγήσει έναν νέο αγώνα: αυτόν της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και της τιμής. Έκανε καταγγελία για πράξεις επιδεινούμενης κυβερνοπαρενόχλησης, στην εισαγγελία του Παρισιού στον τομέα καταπολέμησης του διαδικτυακού μίσους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του νόμου.