Ρεάλ Μαδρίτης-Αταλάντα 2-0: Άρχισε με τρόπαιο και σόου Εμπαπέ-Βινίσιους η νέα σεζόν (videos)

Η Ρεάλ βρήκε ρυθμό στο δεύτερο μέρος, ο Εμπαπέ σκόραρε στο ντεπούτο του και έτσι η «Βασίλισσα» κατέκτησε το έκτο της UEFA Super Cup στον τελικό που διεξήχθη στην Πολωνία.

Το έκτο της UEFA Super Cup κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε 2-0 της Αταλάντα στον τελικό που έλαβε χώρα στη Βαρσοβία. Σκόρερ της νίκης της ήταν ο Βαλβέρδε (59’) μετά το πάρε-βάλε του Βινίσιους και ο Εμπαπέ (68’), που «άνοιξε» λογαριασμό στο ντεμπούτο του. Ο Βραζιλιάνος και ο Γάλλος ήταν οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού και εκείνοι που έκριναν τον αγώνα, με τον Μπέλινγκχαμ να τους ακολουθεί σε απόδοση, ειδικά στο δεύτερο μέρος, στο οποίο κυριάρχησε η «Βασίλισσα».

Χάρις σε αυτούς το σύνολο του Αντσελότι μπήκε με το… δεξί στη νέα σεζόν και παράλληλα έγινε η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια (και) σε αυτόν τον «θεσμό». Από την απέναντι πλευρά οι Μπεργκαμάσκι πάλεψαν την αναμέτρηση, είχαν δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσαν το κάτι παραπάνω…

Ορεξάτος Εμπαπέ, ανούσια Ρεάλ και δύο δοκάρια

Με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν (με τίποτα) ρυθμό άρχισε ο τελικός. Ο Εμπαπέ ήταν ορεξάτος και… μοίραζε ποδιές, αλλά η υπεροχή της Ρεάλ ήταν ανούσια. Στο 25’ η Αταλάντα έφτασε κοντά στο γκολ. Από γύρισμα του ντε Ρουν, ο Μιλιτάο έβαλε το κεφάλι του και λίγο έλειψε να πετύχει ένα τρομερό αυτογκόλ, με την μπάλα όμως να σταματά στο δοκάρι του Κουρτουά. Το υπόλοιπο πρώτο μέρος κύλησε στο ίδιο τέμπο, με τους Μερένχες να «απαντούν» στο δοκάρι των αντιπάλων τους στο 45+1’. Ο Βινίσιους έκανε την πάσα και ο Ροντρίγκο με σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στην οριζόντια δοκό και έξω. Κάπως έτσι, το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Βρήκε ρυθμό και πήρε το τρόπαιο – Σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Εμπαπέ

Αντιστρόφως ανάλογα άρχισε το δεύτερο μέρος στην Πολωνία, με το παιχνίδι να έχει εξαιρετικό ρυθμό! Στο 47’, η Αταλάντα είχε σπουδαία ευκαιρία, με την κεφαλιά του Πάσαλιτς να την αποκρούει εκπληκτικά ο Κουρτουά. Εννιά λεπτά μετά το σουτ του Μπέλινγκχαμ πέρασε έξω, ενώ αμέσως μετά στη μετάβαση του αγώνα, ο Λούκμαν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά έκανε μία ενέργεια παραπάνω και ο Ρούντιγκερ τον έκοψε. Αυτό εν τέλει το «πλήρωσε» στο 59’, με τον Βινίσιους να δίνει έτοιμο γκολ στον Βαλβέρδε για το 1-0 της Ρεάλ.

Αμέσως μετά το τέρμα τους οι Μερένχες έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ δύο φορές, όμως ο Μούσο σταμάτησε τόσο το τετ α τετ του Βινίσους, όσο και την προσπάθεια του Μπέλινγκχαμ μετά το κόρνερ! Αλλά ούτε ο γκολκίπερ των Μπεργκαμάσκι είχε αντίδραση στο 68′. Ο Εμπαπέ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Άγγλου μεσοεπιθετικού και σκόραρε το 2-0 για την ομάδα του στο ντεμπούτο του.

Όχι και άσχημα για τον Γάλλο, που μπήκε με… φόρα στις επίσημες υποχρεώσεις του καινούργιου του συλλόγου…

Τελικό αποτέλεσμα, 2-0.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (89΄ Βάθκεθ), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Ροντρίγκο (76΄ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ (89΄ Θεμπάγιος), Μπαπέ (83΄ Μπραχίμ Ντίας), Βινίσιους (88΄ Αρντά Γκιουλέρ)

Αταλάντα (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Κολάσινατς (71΄ Μπάκερ), Τζιμσίτι, Χιέν (90΄ Παλέστρα), Ρουτζέρι, Έντερσον, Ντε Ρουν Πάσαλιτς (90΄ Μαντσόνι), Τζαπακόστα (63΄ Γκόντφρεϊ), Λούκμαν, Ντε Κετελάρε (63΄ Ρετέγκι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.