Ο Ολυμπιακός επικράτησε 0-2 του Βόλου με σκόρερ Ροντινέι (13') και Μασούρα (72'). Αποβολή του Βιγιαφάνες (32').

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά τις επίσημες υποχρεώσεις του για τη σεζόν 2024-2025 επικρατώντας 0-2 του Βόλου στο “ερυθρόλευκο” Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Σκόρερ οι Ροντινέι (13′) και Μασούρας (72′). Αποβολή του Βιγιαφάνες (32′). Ακυρώθηκε ορθά γκολ του σούπερ Ζέλσον (60′), οποίος ήταν μέσα στη δημιουργία και των δύο τερμάτων του Ολυμπιακού!

Πως ξεκίνησαν

Ο Χοακίν Γκόμεζ επέλεξε για το ιδιαίτερα απαιτητικό ματς απέναντι στον Ολυμπιακό τον Σιαμπάνη κάτω απ’ την εστία, στην άμυνα στάθηκαν οι Τσοκάνης, Καλογερόπουλος και Κορέα. Τις πλευρές είχαν αριστερά ο Φεράρι και δεξιά ο Μύγας. Αμυντικά χαφ ηταν οι Βιγιαφάνιες, Γκλαβσιτς και Κόμπα. Μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Ασεχνούν και Κόσζτα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε έκληξη σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα, δίνοντας θέση βασικού στον Μπάμπη Κωστούλα για την κορυφή της επίθεσης. Από εκεί και πέρα ο Τζολάκης ήταν στην εστία. Στο δεξί άκρο ο Ροντινέι, στο αριστερό ο Ορτέγκα, ντουέτο στην άμυνα οι Μπιανκόν και Πιρόλα. Αμυντικά χαφ οι Ντόη και Έσε. Τριάδα οι Ζέλσον Μαρτίνς, Τσικίνιο και Βέλντε, πίσω απ’ τον Κωστούλα.

Πειραιώτες αποφασισμένοι για γκολ

Ο Ολυμπιακός ήταν πιεστικός απ’ το ξεκίνημα και προσπάθησε να περιορίσει τους χώρους του Βόλου με τρεξίματα μπροστά απ’ την περιοχή του Σιαμπάνη. Οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν τις διαθέσεις τους απ’ το 3ο μόλις λεπτό. Ο Βέλντε προσπάθησε να αιφνιδάσει από αριστερά τον Σιαμπάνη με απευθείας πλασέ, χωρίς αποτέλεσμα! Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν στο πλευρό τους περισσότερους από 5.000 υποστηρικτές τους.
Ο Τσικίνιο ελίχθηκε από αριστερά και σέντραρε προς το δεύτερο δοκάρι, ο Ζέλσον πάσαρε στον Ροντινέι, ο οποίος σούταρε με το αριστερό μέσα από την πειροχή και άνοιξε το σκορ φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

“Χαιρέτησε” σε δύο λεπτά ο Βιγιαφάνιες

Ο Ολυμπιακός απέκτησε σημαντικό αριθμητικό προβαδισμα στο ημίωρο, καθώς στο 32′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Λούκας Βιγιαφάνες, έχοντας αντικρίσει την πρώτη στο 30′. Αρχικά το μαρκάρισμα ήταν στον Ντόη και το δεύτερο στον Έσε, με τον Βόλο να χάνει ένα σημαντικό δημιουργικό στοιχείο του απ’ το ματς!

Η αποβολή άλλαξε τον ρυθμό του ματς!

Μετά την αποβολή του Βιγιαφάνες, οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ έχασαν την ορμή τους με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι. Μάλιστα στο φινάλε του πρώτου μέρους είχαν μια καλή στιγμή. Ο Μύγας σέντραρε από τα δεξιά για το δεύτερο δοκάρι. Ο Φεράρι δοκίμασε νέα σέντρα και ο Κορρέα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Η στατιστική εικόνα

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μικρό προβάδισμα του Ολυμπιακού στην κατοχή μπάλας (43-57%), οι Πειραιώτες είχαν 5 σουτ, ενώ οι Βολιώτες 3. Βέβαα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε το γκολ του Ροντινέι, αλλά και ένα καλό σουτ του Βέλντε, στο οποίο επενέβη ο Σιαμπάνης. Οι “ερυθόλευκοι” είχαν 191 πάσες, περίπου 40 περισσότερες απ’ τον Βόλο.

“Ανάσα” σε Κωστούλα, μέσα ο Ελ Κααμπί, ντεμπούτο Στάμενιτς!

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πήρε θέση στο ματς στο 46′, για πρώτη φορά μετά την ανανέωση της απόλυτα επιτυχημένης συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό. Ο Μπάμπης Κωστούλας μετα΄το “βάπτισμα του πυρός” έμεινε στον πάγκο. Ο Μεντιλίμπαρ προχωρησε σε ακόμα μια αλλαγή στο 57′, όταν ο Στάμενιτς πέρασε στο χορτάρι, αντί του Μπιανκόν (είχε κίτρινη απ’ το 54′). Ο Ντόη πήρε θέση δίπλα στον Πιρόλα και ο Νεοζηλανδός μέσος στάθηκε δίπλα στον Έσε.

“Γεύση” και από Στάμενιτς! (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ακυρωθέν γκολ του Ζέλσον Μαρτίνς

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ολυμπιακός έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Ζέλσον Μαρτίνς να σκοράρει με βολέ μέσα απ’ την περιοχή, μετά από σέντρα του Ελ Κααμπί από αριστερά. Ο α’ βοηθός ακύρωσε το γκολ ως offside του Μαροκινού στο ξεκίνημα της φάσης και ο VAR συμφώνησε. Το 0-1 παρέμεινε. Ο Γκόμεζ απάντησε για τον Βόλο με τον Μεντιέτα και τον Άλτμαν αντί των Κόμπα και Κόσζτα. Στο 67′ ο Μάρκο Στάμενιτς βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή και σούταρε συρτά, αλλά ο Σιαμπάνης μπλόκαρε!

Μασούρας μπήκε, είδε, σκόραρε!

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Γιώργο Μασούρα στο 72′. Στο ίδιο λεπτό ο Ροντινέι βρήκε ωραία τον Ζέλσον μέσα στην περιοχή που από πλάγια θέση δεξιά σούταρε, αλλά ο Σιαμπάνης έδιωξε. Ο Έλληνας μέσος πέρασε στο ματς αντί του Βέλντε στο 71′ και έπιασε απευθείας δουλειά! Ο Ζέλσον από τα δεξιά πραγματοποίησε το γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μασούρας έπιασε βολέ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2, με επαφή στον Κορρέα. 

Στο 81′ πέρασε στο ματς και ο Γιάρεμτσουκ αντί του Τσικίνιο, ενώ αμέσως μετά οι Πειραιώτες είχαν σημαντική ευκαιρία! Μετά από βαθά μπαλιά του Έσε προς τον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός βρέθηκε απέναντι στον Σιαμπάνη, αλλά ο πρώην “ερυθρόλευκος” γκολκίπερ του Βόλου έδιωξε σε κόρνερ. Ένας τετράποοδος… φίλος του ποδοσφαίρου εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο στις καθυστερήσεις και έφυγε με τα “χίλια ζόρια”, ενώ οι φίλοι του Ολυμπιακού αναφωνούσαν “σκύλε, ψυχάρα, Ολυπιακάρα”! Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο της σεζόν 2024-2025.

ΒΟΛΟΣ: Σιαμπάνης, Μύγας, Κορρέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Τσοκάνης (89’ Μίλετιτς), Κόμπα (65’ Μεντιέτα), Βιγαφάνιες, Ασεχνούν (79’ Κόντε), Κόζτα (65’ Άλτμαν)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (57’ Στάμενιτς), Πιρόλα, Ορτέγκα, Ντόη, Έσε, Τσικίνιο (81’ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (71’ Μασούρας), Ζέλσον Μαρτίνς, Κωστούλας (46’ Ελ Κααμπί)

Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Athens Kallithea (26/08, MC LIVE Novasports.gr), ενώ ο Βόλος φιλοξενείται απ΄τον Αστέρα στην Τρίπολη (25/08, NS LIVE).