Παναθηναϊκός – Αστέρας AKTOR 0-1: Ο «κακός δαίμονας» της πρεμιέρας! (highlights)

Ο Αστέρας AKTOR, πέρασε από το άδειο ΟΑΚΑ, με ήρωα τον Κρεσπί, που κέρδισε αποβολή του Ζέκα και σκόραρε αμέσως μετά (52'). Οι Αρκάδες έχουν καταδικάσει τον Παναθηναϊκό στις δύο τελευταίες ήττες του σε πρεμιέρες Super League!

Η προηγούμενη ήττα των «πράσινων» σε πρεμιέρα, ήταν από τον ίδιο αντίπαλο, αλλά στην Τρίπολη, με 1-0 το 2020. Τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έχασε μέσα στην έδρα του σε 1η Αγωνιστική, ήταν το 2005, με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Οι Αρκάδες, επικράτησαν δίκαια, παίζοντας πανέξυπνα τις αντεπιθέσεις, απέναντι σε έναν νευρικό Παναθηναϊκό, που δεν έκανε ευκαιρία αξιώσεων μετά το γκολ…

Επικίνδυνος Αστέρας, εμπνεύσεις ο Τετέ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, αλλά χωρίς να δημιουργεί ευκαιρίες. Μετά το δεκάλεπτο, ο Αστέρας AKTOR ισορρόπησε, με το πρέσινγκ έκλεψε αρκετές μπάλες και φάνηκε επικίνδυνος στην κόντρα. Kύριοι αποδέκτες για μακρινές μπαλιές, οι Κρεσπί, Μπαρτόλο και Καλτσάς, με τον Άνταμ να ανοίγει διαδρόμους.

Στο 15′, μετά από γύρισμα του Καλτσά από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο όριο της περιοχής, στον άξονα, για τον Μπαρτόλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

Στο 18′, οι Αρκάδες έφτασαν πολύ κοντά στο 0-1, όταν ο Μπαρτόλο έκανε σέντρα από δεξιά, ο υψηλόσωμος Ούγγρος διεθνής φορ, Άνταμ, έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός απείλησε, με τον Βαγιαννίδη να βρίσκει τον Τετέ δεξιά στην περιοχή και τον Βραζιλιάνο να σκοράρει, όμως το γκολ ακυρώθηκε για θέση οφσάιντ του σκόρερ.

Ο Αστέρας AKTOR όμως, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο 27′, ο Μπαρτόλο σε κόντρα προχώρησε στον άξονα έως το όριο της περιοχής, σούταρε δυνατά με το αριστερό και ο Λοντίγκιν έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά το ημίωρο, οι «πράσινοι» άρχισαν να βρίσκονται καλύτερα, με τον Τετέ να είναι μέσα στις καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων.

Στο 31′, ο Τζούριτσιτς πάτησε σε εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής για τον Βραζιλιάνο, που έκανε το δυνατό, συρτό σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός είχε κλασική ευκαιρία, όταν ο Τετέ σέντραρε από δεξιά, ο Γερεμέγεφ σηκώθηκε στη μικρή περιοχή και έπιασε την κεφαλιά, για να στείλει την μπάλα πάνω από την εστία.

Ο Βραζιλιάνος, στο 44′, ξεκίνησε άλλη μία φάση, δίνοντας αριστερά στον Μαξ, που γύρισε παράλληλα, ο Τζούριτσιτς βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, για να ανακοπεί από τον Αλάγκμπε και το πρώτο μέρος να λήξει χωρίς τέρματα.

Διπλή ζημιά!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε νωχελικά, μετά το πρώτο πεντάλεπτο όμως, ο Αστέρας ΑΚΤΟR έκανε διπλή ζημιά στον Παναθηναϊκό με τον Κρεσπί!

Στο 51′, ο Ισπανός βγήκε στην αντεπίθεση για τους Αρκάδες και λίγο πριν βρεθεί τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν, ο Ζέκα τον γκρέμισε εκτός περιοχής και αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη!

Ο Ζέκα, είχε αποβληθεί απ’ ευθείας και στην περσινή πρώτη αγωνιστική, στο 5-0 με τον Ατρόμητο, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι το ματς είχε γίνει Οκτώβριο, καθώς το παιχνίδι είχε αναβληθεί στην αρχική του ημερομηνία, λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων!

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους «πράσινους», ο ίδιος ο Κρεσπί ανέλαβε την εκτέλεση του κερδισμένου φάουλ και έγραψε το 0-1, παρά την προσπάθεια του Λοντίγκιν, που έβαλε χέρι στην μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει…

Στο 57′, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν σε νέα κόντρα, με τον Μπαρτόλο στον άξονα, αλλά το χλιαρό του σουτ, ήταν εύκολη λεία για τον «πράσινο» γκολκίπερ.

Εξ’ ίσου εύκολο το έργο και του Παπαδόπουλου στην αντίπαλη εστία, ένα λεπτό μετά, σε σουτ του Τετέ.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο, δεν είχε άλλη επιλογή και έκανε τριπλή αλλαγή, με Γέντβαϊ, Μπακασέτα και Ιωαννίδη, ενώ στη συνέχεια μπήκε και ο Μαντσίνι, με τον Τετέ να δείχνει κουρασμένος.

Ο Αστέρας AKTOR όμως, συνέχισε τον…χαβά του στις αντεπιθέσεις, με τον…σατανικό Μπαρτόλο στο 63′ να παίρνει μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και να δίνει ασίστ στον Κρεσπί που σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον Αργεντινό μέσο.

Ο Παναθηναϊκός, νευρικός, παρά την είσοδο και των Μαντσίνι, Μλαντένοβιτς, δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες, με το ματς να πλησιάζει στα τελευταία λεπτά.

Αντίθετα με τους φιλοξενούμενους, που απείλησαν στο 83′ με σουτ του Γκαρθία στην περιοχή, που πέρασε άουτ.

Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς και Γερεμέγεφ προσπάθησαν στη συνέχεια, αλλά οι ευκαιρίες τους δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κλασικές, με τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν τη νίκη χωρίς ιδιαίτερα καρδιοχτύπια…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – AΣΤΕΡΑΣ AKTOR 0-1

Stoiximan Super League 2024-25, 1η Αγωνιστική, ΟΑΚΑ

Γκολ: 52′ Κρεσπί
Κίτρινες: Βαγιαννίδης, Μπακασέτας, Μαξίμοβιτς – Μούμο, Μάρτιν, Καστάνιο
Κόκκινες: 51′ Ζέκα

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Κωσταράς, Διαμαντής

Παναθηναϊκός (Αλόνσο): Λοντίγκιν – Βαγιανίδης, Σχένκεφελντ, Αράο (60′ Γέντβαϊ), Μαξ (80′ Μλαντένοβιτς) – Ζέκα, Βιλένα (60′ Μπακασέτας) – Τετέ (69′ Μαντσίνι), Μαξίμοβιτς, Τζούριτσιτς (60′ Iωαννίδης) – Γερεμέγεφ.
Αστέρας AKTOR (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Γκαρθία, Αλάγκμπε, Καστάνιο, Χουχούμης – Γιαμπλόνσκι (82′ Tζανδάρης), Μούμο (74′ Ρέτζιτς) – Καλτσάς, Μπαρτόλο (90+2′ Ζουγλής), Κρεσπί (90+2′ Άλβαρες) – Άνταμ (74′ Μάντζης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.