Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος για τους επτά διεθνείς που εντυπωσίασαν στο Παρίσι και έδειξαν ότι ανήκουν στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ!

Μετά το πρώτο μέρος του αφιερώματός μας, όπου αναλύσαμε τους πρώτους τρεις παίκτες που ξεχώρισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα μπορούσαν να αγωνιστούν ή να επιστρέψουν στο ΝΒΑ, σήμερα προχωράμε στο part2. 

Τώρα,  η προσοχή μας στρέφεται σε δύο ακόμα εξαιρετικές επιλογές που δεν πρέπει να παραβλεφθούν. Αυτοί οι παίκτες όχι μόνο διαθέτουν το ταλέντο και την εμπειρία να διακριθούν στο ΝΒΑ, αλλά ένας από αυτούς φέρει και μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, προσθέτοντας ένα επιπλέον στοιχείο ενδιαφέροντος.

Ας δούμε τις δύο σημερινές επιλογές:

Τζόις Χόκινσον

Ο forward/center από την Ιαπωνία δεν έχει επιλεχθεί ποτέ σε κανένα γύρο στα ντραφτ του NBΑ, ίσως γι’ αυτό και αποτέλεσε έκπληξη το πόσο σταθερά καλός και παραγωγικός ήταν από τη γραμμή των τριών πόντων απέναντι σε πολύ έμπειρους αντιπάλους.

Μαζί με τους Γουεμπανιάμα και Γιόκιτς ήταν οι καλύτεροι ριμπάουντερ του τουρνουά με τον ίδιο να έχει σταθερά σχεδόν 9,7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. 

Συνολικά ο Χόκινσον είχε  μέσο όρο 18,3 πόντους, όγδοος στη συνολική κατάταξη των σκόρερ για το τουρνουά, ενώ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι απέναντι στη Βραζιλία σκοράροντας 26 πόντους και μαζεύοντας 10 ριμπάουντ. 

Πολλές σκέψεις και συζητήσεις γίνονται ήδη γύρω από το όνομα του αφού ο πολυδιάστατος ψηλός θα μπορούσε να αντικαταστήσει παίκτες σαν τον Βούτσεβιτς από το Σικάγο Μπουλς μιας και τα ποσοστά του ίδιου στα μακρινά σουτ είναι πολύ πιο μεγάλα και σίγουρα πιο σταθερά.

Φίλιπ Πετρούσεφ

NBA experience:

Φιλαδέλφεια 2023

Σακραμέντο 2023 trade 

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πέρσι στο Summer League του NBA στο Vegas και εντυπωσίασε με την πληθωρικότητα του στη θέση του Center. Δεν έφτανε όμως για να αποφύγει το trade μέσα στη χρονιά και έπειτα τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό και στην Euroleague. 

Παρόλα αυτά ο νεαρός Σέρβος, μόλις 24 χρονών, δεν το βάζει κάτω και μετά από μία εκπληκτική σειρά εμφανίσεων στην Euroleague για την ομάδα του coach Μπαρτζώκα, εντυπωσίασε με τη σταθερότητα και την ωριμότητα του στο παιχνίδι του παρά το νεαρό της ηλικίας του και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με μέσο όρο 10 πόντους ανά παιχνίδι, σε 23 λεπτά συμμετοχής, έδειξε ότι αξίζει μία ακόμα ευκαιρία στο μαγικό κόσμο του NBA. 

Ο Πετρούσεφ θα ταίριαζε σε ομάδες όπως οι Ιντιάνα Πέισερς ως πιθανός αντικατάστασης (ή back up επιλογή)  του Τζέιμς Γουάισμαν (2o draft pick) που δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής τους υπεύθυνους της ομάδας ότι  μπορεί να «σηκώσει» το βάρος της θέσης του PF/C.