Πορτογαλία – Σκωτία 2-1: Με ανατροπή και υπογραφή Ρονάλντο (highlights)

Η Πορτογαλία βρέθηκε να χάνει 1-0 από τους Σκωτσέζους στο "Ντα Λουζ" αλλά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αναλαμβάνει ρόλο... εκτελεστή κατάφερε να φύγει νικήτρια επικρατώντας 2-1


Οι Σκωτσέζοι αιφνιδίασαν καθώς στο 7ο μόλις λεπτό προηγήθηκαν (0-1) με την κεφαλιά του ΜακΝτομινέι.

Μετά την ψυχρολουσία του γκολ, οι Πορτογάλοι – χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην αρχική τους ενδεκάδα – πέρασαν στην αντεπίθεση. Βρήκαν τα πατήματα τους, πίεσαν τη αντίπαλη άμυνα και σε αρκετές περιπτώσεις έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά χωρίς να τα καταφέρουν.

Συγκεκριμένα στο 20΄ από το ωραίο συρτό σουτ του Λεάο, ο Γκαν έπεσε για να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Λεάο βρήκε με ωραία σέντρα τον Ντιόγκο Ζότα που σούταρε για να στείλει την μπάλα πολύ κοντά επάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, ενώ στο 31΄ ο Γκαν είναι και πάλι σε ετοιμότητα απομακρύνοντας την μπάλα

Ο Μέντες δοκίμασε το αριστερό του αρκετά μακριά από την περιοχή στο 37΄, ο Γκαν έπεσε αλλά ήταν τυχερός καθώς η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στο 44΄ νέα… βολίδα του Λεάο και πάλι όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου…

Γενικώς το πρώτο ημίχρονο ήταν μονόλογος για τους Ίβηρες, αλλά στο φωτεινό πίνακα του “Ντα Λουζ” το σκορ έγαφε 0-1 με τους Σκωτσέζους να κρτάνε το σκορ με… νύχια και με δόντια.

Στην επανάληψη ο Ρομπέρτο αποφάσισε να ρίξει τον Ρονάλντο στον αγωνιστικό χώρο, στην προσπάθεια του να πετύχει το συντομότερο δυνατό το γκολ της ισοφάρισης.

Οι Ίβηρες συνέχισαν στον ίδιο πιεστικό ρυθμό και στο 54΄ επιβραβεύτηκαν με τον Μπρούνο Φερνάντες να σημαδεύει σωστά γράφοντας το 1-1. Στο γκολ της ισοφάρισης, προηγήθηκε εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Λεάο.

Στο 68΄ ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση των Σκωτσέζων (μετά το γκολ) σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Ντιόγκο Κόστα μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 78΄ η Πορτογαλία επιστρέφει στα αντίπαλα καρέ και απειλεί με τον Φέλιξ (πήρε την μπάλα από την πάσα με τακουνάκι του Ρονάλντο) που στέλνει την μπάλα στα απλωμένα πόδια του Γκαν.

Στο 82΄ σε δύο ανεπανάλητπες φάσεις με πρωταγωνιστή τον Ρονάλντο, η μπάλα κατέληξε στα δοκάρια των εστίας των Σκωτσέζων, αλλά στο 88΄ ο σούπερ σταρ των Πορτογάλων έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ (από την σέντρα του Μέντες) διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των ΠΟρτογάλων στο Α΄ γκρουπ του Nations League σε ισάριθμας αγωνιστικές, ενώ αντίθετα για την Σκωτία αυτή ήταν δεύτερη ήττα μετά το εντός έδρας στραβοπάτημα της πρεμιέρας (2-3) από την Πολωνία.

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Μέντες, Σεμέντο (76΄ Νταλότ), Αντόνιο Σίλβα, Ρούμπεν Ντίας, Παλίνια (46΄ Ρούμπεν Νέβες), Μπ. Σίλβα (68΄ Ζοάο Νέβες), Μπρ. Φερνάντες, Ράφα Λεάο (68΄ Ζοάο Φέλιξ), Νέτο (46΄ Ρονάλντο), Ντ. Ζότα

Σκωτία: Γκάν, Ρόμπερτσον, Ράλστον, Μακένα, Χάνλει, ΜακΛίν (74΄ Γκόλντ), Γκίλμουρ, ΜακΓκίν (89΄ Ντακ), ΜακΝτόμινει, Κρίστι (89΄ Μόργκαν), Ντάικς (74΄ Κονγουέι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.