Ρεάλ Μαδρίτης: Τα ρεκόρ του νεοαποκτηθέντος Εμπαπέ έχουν κάτι το διαφορετικό

Τα τρομερά στατιστικά του Κιλιάν Εμπαπέ που χτίστηκαν με πολύ κόπο από το 2016 έως σήμερα.

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει πολλούς λόγους για να χαμογελάει και να «τρίβει τα χέρια» του, καθώς η απόκτηση και κατ’ επέκταση ενσωμάτωση του Κιλιάν Εμπαπέ στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει.

Ο Γάλλος άσος συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό το μακρινό 2016 με τη φανέλα της Μονακό. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2016/2017 ο 18χρονος τότε Κιλιάν έκανε αισθητή την παρουσία του στο Πρωτάθλημα με τη φανέλα της ομάδας του «Πριγκιπάτου» σημειώνοντας 15 τέρματα. Από τότε το όνομα του εμπλέκεται σταθερά σε συζητήσεις για την πορεία του, το μέλλον του και ποια ρεκόρ μπορεί να καταρρίψει.

Οι επιδόσεις του Γάλλου επιθετικού «εκτινάχθηκαν» με την άφιξη του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Εμπαπέ με την παριζιάνικη φανέλα σε διάστημα έξι ετών κατέκτησε έξι Πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, τρία Σούπερ Καπ Γαλλίας και δύο Λιγκ Καπ Γαλλίας. Εμβληματική ήταν η επίδοση του και το 2018 στο Μουντιάλ , όπου ο Γάλλος σούπερ σταρ με τα χρώματα της Εθνικής Γαλλίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα ο Λιονέλ Μέσι του στέρησε το δεύτερο σερί….

Νούμερα που αποδεικνύουν ότι η συνεισφορά του διεθνούς άσου είναι μεγάλη στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, είναι και τα ακόλουθα:

*Ο Εμπαπέ έχει σκοράρει 334 φορές και έχει 158 ασίστ σε 453 εμφανίσεις στην καριέρα του, κατακτώντας 18 τρόπαια.

* Έχει σημειώσει 19 χατ-τρικ σε επτά διαφορετικές διοργανώσεις.

* Κατατάσσεται στην 7η θέση όλων των εποχών  για τα γκολ στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας (191).

* Ήταν ο πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος σε έξι συνεχόμενες σεζόν, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση.

*Ήταν ο πρώτος παίκτης που τερμάτισε πρώτος σε γκολ και ασίστ στην ίδια σεζόν της Ligue Un (2021/22).

* Είναι ο μόνος παίκτης που κέρδισε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς στη Ligue Un σε πέντε διαδοχικές σεζόν. Κανένας άλλος παίκτης δεν το έχει κερδίσει περισσότερες από τρεις φορές συνολικά.

* Μόνο εννέα παίκτες στην ιστορία του Champions League και του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ στη διοργάνωση από τον Εμπαπέ (48), και από αυτούς μόνο οι Αλφρέντο Ντι Στέφανο, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν περισσότερα γκολ ανά  αγώνα από το 0,68 του Γάλλου.

* Είναι ο νεότερος παίκτης που σημείωσε 40 γκολ στο Champions League, τα περισσότερα από τα οποία έκτοτε έχουν καταρριφθεί από τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

* Είναι ένας από τους τρεις μόνο παίκτες που σημείωσαν χατ-τρικ στο Champions League εναντίον της Μπαρτσελόνα και ο πρώτος που σημείωσε τέσσερα γκολ εναντίον των Καταλανών σε μία μόνο σεζόν στο Champions League.

* Ο Εμπαπέ αποτελεί τον αρχισκόρερ της Παρί Σεν Ζερμέν σε όλες τις διοργανώσεις, παρόλο που είναι 25 ετών και πέρασε μόνο έξι χρόνια εκεί. Πέτυχε 256 γκολ σε 308 συμμετοχές.

* Μόνο πέντε παίκτες έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ σε νοκ-άουτ φάση Champions League από τον Εμπαπέ (20), ο οποίος έχει περισσότερα από τους Σεβτσένκο, Νεϊμάρ, Ρούνεϊ, Φρανκ Λάμπαρντ, Ντρογκμπά μεταξύ άλλων.

* Σε διεθνές επίπεδο, μόνο ο Ολιβιέ Ζιρού (56 στα 127) και ο Τιερί Ανρί (51 στα 123) έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ για τη γαλλική εθνική ομάδα από τον Εμπαπέ(48 στα 84), και μόνο ο Φοντέν έχει σκοράρει περισσότερα γκολ για τη Γαλλία στο Μουντιάλ. Είναι επίσης ο νεότερος Γάλλος παίκτης που σκόραρε σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

* Μόνο πέντε παίκτες έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τον 24χρονο Εμπαπέ (12): Μέσι, Φοντέιν (και οι δύο 13), Γκερντ Μίλερ (14), Ρονάλντο (15) και Μίροσλαβ Κλόζε (16).

* Μόνο πέντε παίκτες έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο από τα οκτώ του Κιλιάν το 2022: Μίλερ (10 το 1970), Εουζέμπιο (9 το 1966), Φονταίν (13 το 1958), Σάντορ Κότσις (11 το 1954) και Αντεμίρ (9 το 1950).

* Κανένας παίκτης δεν έχει σκοράρει περισσότερα γκολ σε νοκ-άουτ φάση σε Μουντιάλ (τελευταίοι 16, προημιτελικοί, ημιτελικοί και τελικός) από τον Εμπαπέ, ο οποίος είναι ισοδύναμος με τον Ρονάλντο στα οκτώ.

* Ήταν ο πρώτος παίκτης που σημείωσε 12 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο πριν τα 24α γενέθλιά του.

* Αποτελεί τον πρώτο σκόρερ σε τελικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τέσσερα γκολ το 2018 και το 2022.

* Ήταν ο δεύτερος έφηβος που σκόραρε δύο φορές σε αγώνα Μουντιάλ και ο δεύτερος έφηβος που σκόραρε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Πελέ ήταν ο πρώτος που έκανε και τα δύο.

* Ο Εμπαπέ είναι ο δεύτερος παίκτης που σημειώνει χατ-τρικ σε τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τον Τζεφ Χερστ το 1966 και που σκοράρει σε διαδοχικούς τελικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τον Βάβα το 1958 και το 1962.

Οι επιδόσεις του Εμπαπέ παραμένουν μυθικές καθώς αφήνει πίσω του ποδοσφαιριστές «θρύλους» της σύγχρονης εποχής, όπως οι Χάρι Κέιν, Σαλάχ, Μέσι, Μπενζεμά και Ρονάλντο.

Αδιαμφισβήτητα, λοιπόν, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πραγματοποιήσει μία κίνηση «ματ» με την απόκτηση του διεθνούς επιθετικού με την προοπτική να συμβάλλει στο να διατηρήσει η «Βασίλισσα» τα σκήπτρα της τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Άραγε, πόσα ρεκόρ επιφυλάσσει για τους λάτρεις του αθλήματος αυτός ο ποδοσφαιριστής;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.