Ιρλανδία-Ελλάδα 0-2: “Δύο στα δύο” με γκολάρες Ιωαννίδη και Τζόλη (videos)

Δεύτερη νίκη για την Εθνική που μετά το τρίποντο με τη Φινλανδία, πέρασε και από το Δουβλίνο

Με νίκη πέρασε και από το Δουβλίνο η Εθνική. Μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας, η Ελλάδα νίκησε εκτός έδρας και την Ιρλανδία με 2-0, με δύο υπέροχα γκολ από τον Ιωαννίδη και τον Τζόλη, στο δεύτερο υπέροχο. Η Ελλάδα γενικότερα είχε σωστή διαχείριση του παιχνιδιού και με την ατομική ποιότητα να μετράει σε πολλά, πήρε τη νίκη. Και όχι μόνο στις φάσεις των γκολ αλλά και στην άμυνα που κρατούσε μακριά τους κινδύνους. 

Δύο αλλαγές ο Γιοβάνοβιτς 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε σχέση με το παιχνίδι με τη Φινλανδία έκανε δύο αλλαγές στην αρχική εντεκάδα. Στους χαφ, ο Σιώπης πήρε τη θέση του Μάνταλου για να παίξει μαζί με τον Μπουχαλάκη και στους εξτρέμ ο Τζόλης πήρε τη θέση του Πέλκα. Στις άλλες θέσεις, ο Βλαχοδήμος ήταν στην εστία, η τετράδα της άμυνας -από δεξιά προς τα αριστερά- ήταν με Ρότα, Μαυροπάνο, Κουλιεράκη και Τσιμίκα. Ο Χατζηγιοβάνης ήταν από τα δεξιά και ο Μπακασέτας πίσω από τον Ιωαννίδη.

Φάσεις με τοσταγονόμετρο

Το παιχνίδι ήταν “φτωχό” από φάσεις. Στο πρώτο μέρος, οι δύο φάσεις που είχε η Ελλάδα ήταν από στημένες μπάλες. Στο 12’ ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουλιεράκης έπιασε καλή, γυριστή κεφαλιά, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 26’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο Κέλεχερ έδιωξε σε κόρνερ. Η Εθνική δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα όπως θέλει και δεν μπορούσε να βάλει στο παιχνίδι Τζόλη και Ιωαννίδη. Δυσκολευόταν στο “χτίσιμο” παιχνιδιού από την πίσω ζώνη για να “σπάσει” την πίεση των Ιρλανδών ψηλά.

Στο 50%-50% το ημίχρονο

Η Ιρλανδία προς το τέλος του ημιχρόνου εμφανίστηκε απειλητική καθώς μέχρι το 40’ ακόμη κι όταν είχε την μπάλα δεν μπορούσε να απειλήσει την Ελλάδα. Στο 45’ ο Μπράουν, μόνος του από το ύψος της περιοχής, σούταρε άουτ κι ενώ νωρίτερα ακυρώθηκε ένα καταπληκτικό γκολ του Ογκμπένε καθώς ο σκόρερ την ώρα που πήρε την πάσα, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Με Ιωαννίδη το 0-1

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ για την Ελλάδα με σκόρερ τον Φώτη Ιωαννίδη που πέτυχε ένα υπέροχο γκολ σε ένα ακόμη παιχνίδι. Στο 50’  με πλασέ με το αριστερό, έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο “Γ” της εστίας του Κέλεχερ για το 0-1.

Εκπληκτικό τελείωμα, η Εθνική πήρε το προβάδισμα κι ενώ λίγο πριν, στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους, ο Ρότα δέχτηκε αγκωνιά από τον Μπρέιντι αλλά η φάση πέρασε χωρίς κάρτα από τη διαιτητική ομάδα. Το γκολ βοήθησε πολύ την Εθνική στη διαχείριση του παιχνιδιού χωρίς να έχει αλλάξει η εικόνα σε ένα ματς που εξακολουθούσε να μην έχει πολλές φάσεις. Στο 67’ ο Σιώπης βρήκε τον Τζόλη, σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα άουτ. Στο 69’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς

Ο Γιοβάνοβιτς σε ένα ακόμη παιχνίδι έφερε τον Ζαφείρη από τον πάγκο. Μπήκε στο παιχνίδι στο 68’ και έπαιξε με τον Σιώπη στους χαφ και μαζί μπήκε και ο Πέλκας στη θέση του Χατζηγιοβάνη. Η Ελλάδα άρχισε να ελέγχει καλύτερα το παιχνίδι μετά το γκολ και αυτό να έχει διάρκεια κάτι που επέτρεπε στην Εθνική να κρατάει μακριά τους κινδύνους. Οι επόμενες τρεις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς έγιναν μαζεμένες προς το τέλος του παιχνιδιού, με Ντόη, Παυλίδη και Βαγιαννίδη.

Με Τζόλη το 0-2

Στο 87’ έγινε το 0-2 με τον Τζόλη, ένα ακόμη υπέροχο γκολ για την Εθνική. Ο σκόρερ πήρε την πάσα από τον Μπακασέτα, απέφυγε τον Κόλινς και με δυνατό σουτ έκανε το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ιρλανδία: Κέλεχερ – Ο’ Σέι, Ομομπαμιντέλε (74’ Ντόχερτι), Κόλινς, Μπρέιντι – Ογκμπένε (84′ Ρόμπινσον), Σμόλμπον, Μόλουμπι (64’ Φέργκιουσον), Μπράουν – Νάιτ (74’ Μακατίαρ) – Σμόντικς (84’ Ίντα)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας – Μπουχαλάκης (68’ Ζαφείρης), Σιώπης (88′ Ντόη)- Χατζηγιοβάνης (68’ Πέλκας), Μπακασέτας, Τζόλης (89′ Βαγιαννίδης) – Ιωαννίδης (88′ Παυλίδης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.