Ο Ολυμπιακός νίκησε με ανατροπή διαφοράς 12 πόντων της Φενέρ.

Ο Ολυμπιακός με ανατροπή του σκορ, στην τέταρτη περίοδο, όπως έκανε και στο παιχνίδι με την Βίρτους, νίκησε την Φενέρμπαχτσε (70-73) στον τελικό του διεθνούς τουρνουά στο Ηράκλειο και παρά τις απουσίες των Φαλ, Μιλουντίνοφ και Μακ Κίσικ, έδειξε και πάλι ότι διατηρεί την αμυντική “σκληράδα” του, ενώ στην επίθεση, έχει αυξημένες επιλογές, κυρίως από την επιστροφή του Βεζένκοφ, προς το παρόν. Ο Ντόρσεϊ…υπέγραψε στην δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού στα φιλικά ματς της Κρήτης, με τρίποντο και ενώ ο Ντέιβις ήταν άστοχος στην απέλπιδα προσπάθεια να οδηγούσε τον τελικό σε παράταση, καθώς είχε χρονικά περιθώρια ενός δευτερολέπτου.

Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει επιστρέψει στην θέση του ηγέτη του Ολυμπιακού και στην επίθεση των “ερυθρολεύκων” είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο, με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε ο Βιλντόσα με έξι πόντους και ο Ράιτ με πέντε. Η Φενέρ έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και διατήρησε το εύθραστο προβάδισμα σε «κλειστό» σκορ, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δέχτηκαν από μία τεχνική ποινή.  Η τουρκική ομάδα απώλεσε τον Μπιμπέροβιτς, λόγω τραυματισμού στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 20σαλέπτου.

Στο 28′, ο Ολυμπιακός “κυνηγούσε” διαφορά 9 πόντων (55-46) και κλείνοντας το 3ο δεκάλεπτο στο μείον 7, πλησίασε το καλάθι (64-62) και ισοφάρισε με 3ποντο του Πετρούσεφ (68-68 στο 38΄). Mετά το τάιμ αουτ του Γιασικεβίτσιους, η Φενέρ και ο Ολυμπιακός αστόχησαν στις επιθέσεις τους, αλλά η τουρκική ομάδα με δυο εύστοχες βολές στα 38” προηγήθηκε ξανά με 70-68. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο (2/2β Βεζένκοφ) στους 70 πόντους και στην τελευταία επίθεση του τελικού, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ “σκότωσε” την πρώην ομάδα του, έως πέρυσι, με τρίποντο στα 8 δέκατα του δευτερολέπτου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-15, 34-29, 57-50, 70-73

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6, Γκος 2, Ράιτ 12(1), Λαρεντζάκης, Βιλντόσα 6(1), Βεζένκοβ 15(1), Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 15(3), Πιτερς 7, Πετρούσεβ 8(2), Φουρνιε 2