Σπάρτα-Πράγας-Σάλτσμπουργκ 3-0: Έλειψε χρόνια, αλλά μπήκε με ορμή!

Πέτυχε τρία γκολ, κράτησε και την εστία της ανέπαφη, καλύτερο ξεκίνημα δεν φανταζόταν ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Σπάρτα Πράγας.

Στον πρώτο της αγώνα σε αυτό το επίπεδο μετά από 19 χρόνια, έδειξε απίστευτη ωριμότητα και συνέτριψε 3-0 τη Σάλτσμπουργκ. Πριν από το ματς, το πρόβλημα και για τις 2 ομάδες ήταν η έλλειψη αγώνων. Η Σπάρτα είχε να παίξει από τις 31 Αυγούστου και η Σάλτσμπουργκ από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν και έχασε για μοναδική φορά μέσα στην τρέχουσα σεζόν, από τη Ραπίντ στη Βιέννη. Τελικά, η αγωνιστική απραξία αποδείχτηκε επιζήμια μόνο για τη Σάλτσμπουργκ.

H Σπάρτα «χτύπησε» τους Αυστριακούς σε καίρια σημεία. Στην αρχή και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σε ένα ονειρικό ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν με το γκολ μόλις στο 2ο λεπτό, να βάλουν γρήγορα πίεση μη διαχειρίσιμη, όπως αποδείχτηκε, από τον αντίπαλο. Μέσα σε έξι δευτερόλεπτα από το κλέψιμο στο κέντρο του γηπέδου ήρθε το πρώτο γκολ. Ο Χαρασλίν μπήκε γρήγορα μέσα στην περιοχή, ο Μπλάσβιχ απέκρουσε το σουτ του 28χρονου, αλλά ο Κάιρινεν βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή για να πετύχει ίσως το σημαντικότερο γκολ της καριέρας του μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια οι Τσέχοι απάντησαν με οργανωμένο αμυντικό μπλοκ και περίμεναν την ευκαιρία τους να διπλασιάσουν το προβάδισμα. Το σχέδιο στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία! Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Στο 42΄, ο Ολατούτζι με ωραίο σουτ από πλάγια θέση έστειλε την ομάδα του με ένα ισχυρό προβάδισμα στα αποδυτήρια.
Με την έναρξη της επανάληψης η ομάδα του Δανού Λαρς Φρίις, επιφύλασσε και άλλη έκπληξη στους πιτσιρικάδες της Σάλτσμπουργκ. Ο εκτελεστής του δεύτερου γκολ, ο Ολατούτζι, εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος στην άμυνα της Σ’αλτσμπουργκ, τροφοδότησε τον Λάτσι, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, να «αδειάζει» με μία προσποίηση δύο αντιπάλους και να πλασάρει στην ανυπεράσπιστη εστία.

Σπάρτα Πράγας: Βάινταλ, Βίτικ, Πάνακ, Ζελένι, Πρεσιάδο, Καϊρίνεν, Λάτσι (84’ Σάντιλεκ), Βίζνερ (71’ Ράινς), Μπιρμάντσεβιτς, Ολατούντζι (64’ Ραχμάνι), Χαράσλιν (71’ Κράσνικι)

Σάλτσμπουργκ: Μπλάσβιχ – Ντέντιτς, Πιατκόφσκι, Μπλανκ, Μέλμπεργκ (46’ Ντιαμπού), Καπάλντο, Μπαΐτσετιτς (83’ Ράτκοφ), Κλαρκ (66’ Γκούρνα – Ντουά), Ντορζελές (57’ Ντάγκιμ), Κουνφολό Γιέο (57’ Κονατέ), Γκλουκ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.