Αναχωρεί για το Πεκίνο και το China Smash 2024 ο Γκιώνης

Μπροστά στα πρώτα του επίσημα ματς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Σχεδόν δύο μήνες ύστερα από την ολοκλήρωση της ιστορικής 6ης ολυμπιακής συμμετοχής του και την κατάταξη στις θέσεις 17-32 του Ολυμπιακού τουρνουά στο απλό, ο τοπ Έλληνας αθλητής είναι έτοιμος για ένα πολύ δυνατό event στη …Μέκκα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, την Κίνα. Αναχωρεί σήμερα Τρίτη 24/09 για το Πεκίνο όπου από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου θα γίνει το China Smash 2024. Πρόκειται για κορυφαίο ατομικό τουρνουά της World Table Tennis, στο οποίο παίρνει μέρος η αφρόκρεμα του αθλήματος. Ο Γκιώνης θ’ αγωνιστεί στο απλό.

Το Shijingshan Shougang Park είναι ο τόπος διεξαγωγής. Οι αγώνες περιλαμβάνουν και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες, όπως και το διπλό μικτό κι έχουν prize money 2.000.000 αμερικανικά δολάρια! Οι συμμετοχές βγαίνουν από την παγκόσμια κατάταξη, είναι μάλιστα υποχρεωτικές κι αν κάποιος αθλητής ή αθλήτρια λείψει χωρίς σοβαρό λόγο τότε έχει σοβαρή επίπτωση στο διεθνές ranking list. Ο πολύπειρος αμυντικός ήταν στο νούμερο 83 του πίνακα αξιολόγησης όταν εισήχθη στη λίστα των συμμετεχόντων και θα βρεθεί στην προκριματική διαδικασία. Νοκ άουτ ταμπλό των «64» υπάρχει εκεί και οι προκρίσεις θα βγουν στις 28 του μήνα μέσα από τρεις προκριματικούς γύρους.

Οι 8 αθλητές, που θα περάσουν στο κυρίως ταμπλό των «64» θα πλαισιώσουν τους 56, οι οποίοι θα είναι ήδη εκεί με βάση την πολύ υψηλή θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη. Οι κληρώσεις των αγωνισμάτων γίνονται παραμονή της έναρξης του τουρνουά. Στο ισχυρότατο China Smash 2024 ο Γκιώνης αναλαμβάνει εξ ορισμού πολύ δύσκολο έργο, ο πρώτος στόχος του είναι να δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο στην αρχή της σεζόν κι από κει και πέρα να κυνηγήσει όσο μπορεί την είσοδο στο κεντρικό ταμπλό. Τέλος, έτσι όπως ο ίδιος διαμόρφωσε το πρόγραμμα του στο πρώτο διάστημα της σεζόν, θα δώσει τον Οκτώβριο στη Λίγκα της Πολωνίας τα πρώτα του ματς με την Μπογκόρια.      

ΔΥΝΑΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΧΑΤΖΗΛΥΓΕΡΟΥΔΗ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ

Στη Δανία στο μεταξύ, έκανε την αρχή σε ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα για τη φετινή αγωνιστική περίοδο ένας ακόμα αθλητής της εθνικής μας ομάδας ανδρών. Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, «χρυσός» Βαλκανιονίκης στο ομαδικό ανδρών πέρσι και «ασημένιος» φέτος, πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 21 και 22/09 το ντεμπούτο του με τη B75 Hirtshals 1 και ήταν δυνατό και στην εμφάνιση και στην εμπειρία και στα αποτελέσματα της ομάδας.

Για την 1η αγωνιστική της δανέζικης λίγκας το συγκεκριμένο κλαμπ επιβλήθηκε 5-0 εντός έδρας της Hillerød GI 1. Προχτές, στη 2η αγωνιστική, έκαμψε ως φιλοξενούμενο μία από τις διαχρονικά κορυφαίες ομάδες της χώρας, τη Ρόσκιλντε. Επικράτησε με 5-4 και πήρε δύο βαθμούς, ενώ με την ευρεία νίκη της πρεμιέρας κατέκτησε το «τρίποντο».

Το Σάββατο ο Χατζηλυγερούδης έδωσε ένα ματς και νίκησε τον Δανό Γουίλιαμ Μπεκ με 3-0 σετ. Την Κυριακή κάμφθηκε φυσιολογικά με 3-0 σετ πρώτα από τον Σουηδό Γενς Λούντκβιστ, πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού ανδρών το 2002 κι έπειτα από τον εν ενεργεία Δανό διεθνή Τομπίας Ράσμουσεν.

Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του 2022 στο διπλό ανδρών προετοιμάζεται με τους νέους συμπαίκτες του από τις 10 Σεπτεμβρίου και επιστρέφει μεσοβδόμαδα στην Αθήνα. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.