Λανουά για πέναλτι στο ΟΑΚΑ και το γκολ του ΠΑΟΚ που δεν έπρεπε να μετρήσει (videos)

Η ανάλυση του Λανουά για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Στην ανάλυση των φάσεων της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League προχώρησε ο ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Στεφάν Λανουά. Τι είπε για τις δύο περιπτώσεις πέναλτι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Πανσερραϊκός, εκείνη της Λεωφόρου κόντρα σε Athens Kallithea και ΑΕΚ, καθώς και για το γκολ του Τσάλοφ στο 4-1 του ΠΑΟΚ στον Βόλο.

Αναλυτικά:

Για τη φάση στο Athens Kallithea – ΑΕΚ: “Σε αυτή την περίπτωση ο VAR θα πρέπει να ελέγξει αν το φάουλ συνέβη εντός ή εκτός της περιοχής του πέναλτι. Ο VAR έλεγξε διαφορετικές κάμερες και βρήκε τη σωστή κάμερα που του επέτρεψε να επιβεβαιώσει ότι η επαφή έγινε εκτός περιοχής του πέναλτι”.

Για τις φάσεις στο Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός:
“Σε αυτή την περίπτωση, το χέρι του αμυντικού είναι εντελώς έξω από το σώμα. Το χέρι είναι τοποθετημένο οριζόντια. Με αυτή την επαφή, άλλαξε η κατεύθυνση της μπάλας, οπότε περιμένουμε πέναλτι. Ο VAR έκανε λάθος που δεν συνέστησε ανασκόπηση της φάσης.

Σε αυτή την περίπτωση, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, νομίζοντας ότι ο τερματοφύλακας χτύπησε τον αντίπαλο του. Ο VAR βρήκε μία κάμερα που δείχνει ότι ο τερματοφύλακας άγγιξε την μπάλα πριν τον επιθέμενο. Συνίσταται ανασκόπηση της φάσης για την ακύρωση του πέναλτι.

Για το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ: “Αυτό το γκολ θα έπρεπε να ακυρωθεί. Ο επιτιθέμενος σήκωσε το πόδι πριν ο τερματοφύλακας κλωτσήσει την μπάλα. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σαφείς: Καταλογίζεται έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα, αν ένας παίκτης εμποδίσει τον τερματοφύλακα από το να απελευθερώσει την μπάλα από τα χέρια του ή κλωτσήσει ή επιχειρήσει να κλωτσήσει την μπάλα, ενώ ο τερματοφύλακας είναι στη διαδικασία απελευθέρωσής της”.

Η ανάλυση:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.