Μάντσεστερ Γ.: Ο Τεν Χαχ απέναντι στο παρελθόν του

Videos που αξίζει να δείτε

Ιδιαίτερη η αναμέτρηση με την Τβέντε για τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», ξεκινούν απόψε στην League Phase του Europa League, στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην ομάδα του Ένσχεντε (22:00), με την οποία ο προπονητής της, Έρικ Τεν Χαχ, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς.

Ο 54χρονος τεχνικός, όχι μόνο κατάγεται από την πόλη Χάακσμπερχεν, η οποία εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή του Τβέντε, αλλά αγωνίστηκε σε τρεις διαφορετικές θητείες με την αποψινή του αντίπαλο και ξεκίνησε από εκεί την προπονητική του καριέρα.

Συγκεκριμένα, ο Τεν Χαχ, κεντρικός αμυντικός στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, άρχισε ως επαγγελματίας στην ομάδα του Ένσχεντε, την περίοδο 1989-90, ενώ μετά από μία διετία στην Ντε Χράαφσχαπ, επέστρεψε τη διετία 1992-94.

Στη συνέχεια, μετακόμισε σε Βααλβάικ και Ουτρέχτη, πριν γυρίσει ξανά στην Τβέντε, για να αγωνιστεί από το 1996 έως το 2002, οπότε και αποσύρθηκε. Με την Τβέντε, έζησε μάλιστα την καλύτερη στιγμή της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ολλανδίας, το 2000-01, με νίκη στον τελικό επί της PSV, στα πέναλτι.

Συνολικά, κατέγραψε πάνω από 200 συμμετοχές με την ομάδα του Ένσχεντε και όταν αποσύρθηκε, συνέχισε εκεί ως προπονητής, αναλαμβάνοντας ρόλους σε Κ17 και Κ19, πριν γίνει βοηθός των Φρεντ Ρούτεν και Στιβ ΜακΚλάρεν, μέχρι το 2009.

Iσχυρούς δεσμούς με την Τβέντε, έχει και ένας εκ των βοηθών του, ο Ρενέ Χάκε, που είχε περάσει στο παρελθόν από τον πάγκο της ως βοηθός (2015) και πρώτος προπονητής (2015-17).

«Θα προτιμούσα να παίζαμε με κάποιον άλλον αντίπαλο εκτός από την Τβέντε. Δεν είναι ωραίο να πρέπει να πληγώσεις κάτι που αγαπάς», είπε χαρακτηριστικά ο Τεν Χαχ, για την αναμέτρηση με την παλιά του ομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.