Το λονδρέζικο ντέρμπι της Boxing Day βάφτηκε «μπλε», με την Τσέλσι να νικά 2-0 τη Γουέστ Χαμ και να συνεχίζει ακάθεκτη και πρωτοπόρος στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το λονδρέζικο ντέρμπι της Boxing Day βάφτηκε «μπλε», με την Τσέλσι να νικά 2-0 τη Γουέστ Χαμ και να συνεχίζει ακάθεκτη και πρωτοπόρος στην Πρέμιερ Λιγκ. Τέρι -ξανά- και Ντιέγκο Κόστα πέτυχαν τα γκολ της ομάδας του Μουρίνιο, η οποία είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Ο αρχηγός σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με κοντινό σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 31′ και κεφαλιά-πάσα του Ντιέγκο Κόστα. Ο τελευταίος διπλασίασε τα τέρματα της Τσέλσι στο 62′ με ωραία ατομικη΄ενέργεια και διαγώνιο σουτ.

Τα «σφυριά» προσπάθησαν στο φινάλε να αγχώσουν το κοινό του «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά δεν τα κατάφεραν, αφού το σουτ του Αμαλφιτανό μετά από εξαιρετική αντεπίθεση στο 87′ βρήκε στο δοκάρι.

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Γουίλιαν (86′ Ραμίρεζ), Όσκαρ (83′ Μίκελ), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (82′ Ντρογκμπά)

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Τζένκινσον, Κρέσγουελ, Κόλινς, Ριντ, Νομπλ (59′ Σονγκ), Κουγιάτε, Νόλαν, Ντάουνινγκ (74′ Αμαλφιτανό), Κάρολ (59′ Σακό), Βαλέντσια