Με γκολ του κορυφαίου του – και πιο ποιοτικού, προφανώς – παίκτη, Ισπανού Μπετανκόρ από το 9ο λεπτό ο Πανσερραϊκός νίκησε 1-0 στο AEL FC Arena και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος

Σε μια ωραία, ποδοσφαιρική, ατμόσφαιρα – και σε στιγμές που όντως νιώθεις την απουσία του «βυσινί αλόγου» από τα μεγάλα σαλόνια ξεκίνησε το ματς στο Θεσσαλικό κάμπο. Η ομάδα των Σερρών αξιοποίησε, σαφώς, την αγωνιστική της ετοιμότητα και μπαίνοντας πιο «ζεστά» στο ματς κατάφερε να προηγηθεί νωρίς – νωρίς,. στο 9ο λεπτό..
Ένας πρώην «βυσινί» ο Ντέλετιτς έκανε την σέντρα κι ο Μπετανκόρ με κεφαλιά νίκησε τον νεαρό γκολκίπερ Σουλούκο.
Άργησε κάπως η Θεσσαλική ομάδα να δείξει ανταγωνιστικό πνεύμα.
Στο 27’ ο Κατσικάς απέκρουσε σουτ του Παπαγεωργίου στην πρώτη καλή φάση των γηπεδούχων. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Σαλαζάρ αστόχησε από καλή θέση για την ομάδα των Σερρών ενώ στο 2ο μέρος η ΑΕΛ είχε την διάθεση να πιέσει όμως της έλλειψε η ουσία.
Μια καλή στιγμή ήταν στο 69’ όταν ο Κατσικάς απέκρουσε δύσκολα σουτ του Φατάι για να φτάσουμε στο 80’ όταν ο Πεταυράκης είδε 2η κίτρινη κάρτα αφήνοντας τον Πανσερραϊκό με 10 παίκτες!
Όμως ούτε έτσι η ΑΕΛ μπόρεσε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.
Το 0-1 σε ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να κριθεί δίκαιο…

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Σουλούκος, Ηλιάδης, Στάμου, Παπαγεωργίου (62’ Στίνα), Ακόστα (55’ Μούργκος), Κοσονού, Γιαξής, Παναγιωτίδης (76’ Σγουρός), Τριμμάτης, Μωραΐτης (62’ Φατάι), Κρητικός (76’ Παπαδόπουλος).
Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Κατσίκας, Πεταυράκης, Καρασαλίδης, Ντέλετιτς, Λιάσος, Μπετανκόρ (76’ Γκίγκιτς), Τομάς (57’ Χατζηστραβός), Στάικος (63’ Γκέλιν), Μπέργκστρεμ, Δεληγιαννίδης (76’ Γουάγκουε), Σαλαζάρ (57’ Τέρζιτς)