Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην ποιότητα της Μπράγκα, τονίζοντας οι ποδοσφαιριστές του θα είναι προσηλωμένοι στο ευρωπαϊκό ματς κι όχι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Την Μπράγκα, προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στη δεύτερη αγωνιστική του League Phase του Europa League, ανέλυσε ο προπονητής των Πειραιωτών Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (3/10)

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και πόσο τους υπολογίζει:

Υπολογίζουμε σε όλους τους ποδοσφαιριστές, το ίδιο ισχύει και με τους μικρότερους σε ηλικία, έχουν αποδείξει πως είναι ικανοί για να μας βοηθήσουν, το δυναμικό μας είναι ευρύ με 31 ποδοσφαιριστές, άρα οι ευκαιρίες δεν είναι και τόσες πολλές  όταν οι νέοι δεν παίζουν μαζί μας, αγωνίζονται με την ομάδα των Νέων.

Για τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και νυν της Μπράγκα, Μπρούμα:

Εγώ θυμάμαι τον Όρτα κι όχι τον Μπρούμα. Πρέπει να αξιολογήσουμε την Μπράγκα ομαδικά κι όχι ατομικά, υπάρχει σεβασμός αλλά είμαστε ικανοί για να τους νικήσουμε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι, γνωρίζουμε τον Μπρούμα, αλλά δεν είναι μόνο εκείνος, η Μπράγκα είναι σπουδαίο σύνολο.

Για την κατάσταση των Πιρόλα, Μαρτίνς, Μασούρα:

Και οι τρεις προπονήθηκαν τη Δευτέρα, ελπίζω να είναι σε θέση να προπονηθούν και σήμερα κι από εκεί και πέρα θα δούμε.

Για την αλλαγή τακτικής κόντρα στη Λιόν:

Με τη Λιόν δεν μας βγήκε αυτό που είχαμε σκεφτεί, αλλάξαμε την τακτική, προσπαθήσαμε να έχουμε διαφορετική προσέγγιση, με τον Ατρόμητο επιστρέψαμε στη γνωστή τακτική, υπήρχε μια διόρθωση, επομένως όταν έχουμε την επιθετικότητα που μας χαρακτηρίζει τότε τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα

Θέλουμε να βελτιωθούμε, υπάρχουν παίκτες που ήταν και την προηγούμενη σεζόν αλλά και κάποιοι που ήρθαν αργά μετά την προετοιμασία, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για εμάς, πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι, αποτελεσματικοί κι επιθετικοί, ειδικά στο σπίτι μας, σεβόμαστε τον αντίπαλο που είναι μια ποιοτική ομάδα. Πρέπει να είμαστε πιο πιεστικοί ειδικά στο γήπεδό μας, πιστεύουμε στην ώθηση που θα μας δώσουν οι φίλαθλοί μας.

Για την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση της Μπράγκα:

Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι το αυριανό παιχνίδι, δεν με ανησυχεί ο αντίπαλος, χαίρομαι που τα πηγαίνει καλά εσχάτως, όμως το αυριανό παιχνίδι είναι διαφορετική υπόθεση.

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κι εάν αυτό θα απασχολεί τους παίκτες:

Πιστεύω πως οι παίκτες θα ασχοληθούν με τον αυριανό ματς και μετά θα έρθει το επόμενο. Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό που έρχεται. Και το κυριακάτικο ματς έχει αξία, όμως εάν θέλουμε να πάμε καλά στην Ευρώπη πρέπει να νικήσουμε, επομένως οι παίκτες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να τα καταφέρουμε.