Παιχνίδι που τα είχε όλα στο Μοντιλίβι. Χαμένα πέναλτι, δύο αυτογκόλ, πέντε γκολ και νικήτρια την Φέγενορντ που είχε ήρωα τον τερματοφύλακα Βέλενροϊτερ.

Η Τζιρόνα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Τσιγκάνκοβ να μην μπορεί να νικήσει τον Βέλενροϊτερ (6′) ο οποίος κράτησε εκπληκτικά το μηδέν ενώ λίγο αργότερα ο Μπέιλεν έδιωξε την μπάλα πριν την σπρώξει στα δίχτυα ο Μιόβσκι (9′). Τελικά η υπεροχή των γηπεδούχων έφερε και το γκολ στο 20ο λεπτό από τον κεντρικό αμυντικό Ντάβιντ Λόπεθ μετά από εκτέλεση κόρνερ και άλλο ένα λάθος της άμυνας των Ολλανδών.

Πρώτο γκολ στην ιστορία της Τζιρόνα στο Champions League αλλά, μετά το γκολ, όλα πήγαν στραβά.

Στην πρώτη της επίσκεψη η Φέγενορντ ισοφάρισε με αυτογκόλ του Γιάνχελ Ερέρα (24′), ο Τσιγκάνκοβ αποχώρησε τραυματίας (27′), ο Λόπεθ έκανε λάθος και ο Μιλάμπο σκόραρε (33′) για το 1-2 ενώ ο Γκασανίγκα έκανε κι άλλο λάθος που απέφερε πέναλτι στους Ολλανδούς στο 36ο λεπτό. Ο Ουέντα όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Αργεντινό τερματοφύλακα και έμεινε το 1-2.

Μετά την ηρεμία του ημιχρόνου η Τζιρόνα επέστρεψε, σκόραρε με τον Φαν ντε Μπέικ αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως όφσαϊντ (50′). Στο 67ο λεπτό κέρδισε πέναλτι ο Μιόβσκι από τον τερματοφύλακα Βέλενροϊτερ ο οποίος σταμάτησε τον αντίπαλό του για να κρατήσει το 1-2. Τελικά ο Φαν ντε Μπέικ σκόραρε στο 73ο λεπτό για να φέρει το ματς στα ίσα και να πάμε σε φινάλε θρίλερ.

Η ατυχία επέστρεψε στο 79ο λεπτό. Από την σέντρα του Χάντσκο ο Κρέιτσι πέτυχε δεύτερο αυτογκόλ για την Τζιρόνα στο ματς και η Φέγενορντ προηγήθηκε ξανά με 2-3.

Ο Βέλενροϊτερ σταμάτησε εντυπωσιακά και την κεφαλιά του Στουάνι (88′) ενώ στις καθυστερήσεις ο τερματοφύλακας Γκασανίγκα λίγο έλειψε να σκοράρει και στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ζήτησαν και πέναλτι σε χέρι του Καράνσα. Ο VAR τσέκαρε την φάση και δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα η Φέγενορντ να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά από δώδεκα Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Τζιρόνα: Γκασανίγκα – Μαρτίνεθ, Λόπεθ, Κρέιτσι, Μιγκέλ – Ερέρα (82′ Σολίς), Φαν ντε Μπέικ (82′ Πόρτου), Μαρτίν – Τσιγκάνκοβ (27′ Ντανζούμα), Χιλ (75′ Ασπρίγια), Μιόβσκι (75′ Στουάνι)

Φέγενορντ: Βέλενροϊτερ – Λοτόμπα (82′ Γκονσάλες), Μπέιλεν, Χάντσκο, Μπουένο (71′ Τράουνερ)- Χουάνγκ, Τίμπερ, Μιλάμπο (82′ Ιβάνουσετς) – Οσμαν (61′ Ζερούκι), Παϊσάο, Ουέντα (71′ Καράνσα)