Ο Προμηθέας ηττήθηκε από τη Νίκμπουργκ στην Πάτρα στην πρεμιέρα του στο φετινό BCL.

Ο Προμηθέας δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα του στο φετινό Basketball Champions League καθώς ηττήθηκε στο “Δημήτρης Τόφαλος” από τη Νίμπουργκ με 86-78. Το μεγάλο πρόβλημα των “πατρινών” ήταν τα χαμένα ριμπάουντ, με τους Τσέχους να έχουν 25 (!!!) επιθετικά και να σκοράρουν 29 πόντους μέσα από τις δεύτερες ευκαιρίες τους.

Πάντως ο Προμηθέας μπήκε καλά στο παρκέ και μετά από ένα τρίποντο του Βάρναντο πήρε προβάδισμα 7 πόντων. Ένα προβάδισμα όμως που δεν κράτησε πολύ καθώς η Νίμπουργκ με συνεχή μακρινά σουτ πήραν προβάδισμα βραχείας κεφαλής στο τέλος της πρώτης περιόδου με σκορ 24-23.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι αύξησαν τη διαφορά στους 5 πόντους με τον Προμηθέα να πσοπαθεί σε όλη την περίοδο να μειώσει τη διαφορά αλλά τη Νίμπουργκ να την κρατά με άνεση μέχρι το υπέρ της 44-39 του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος δεν εξελίχθηκε καλά για την ελληνική ομάδα, καθώς οι Τσέχοι εμφανίστηκαν πιο αποφασιστικοί και στις δύο ρακέτες με το αμυντικό ριμπάουντ να πληγώνει τον Προμηθέα και τη διαφορά να φτάνει στους 8 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου και στην ανώτερη τιμή της (+10) και το σκορ στο 68-79 στην τελική ευθεία. Γουίλιαμς και Ιβούντου με δύο τρίποντα έκαναν την τελευταία προσπάθεια αντεπίθεσης, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το καθοριστικό τρίποντο του Μπράουν για το 84-74 έκοψε οριστικά τα φτερά του Προμηθέα και η νίκη πήγε στη Νίμπουργκ.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν οι Πέρι (18π.), Γουίλιαμς (14π.) και Ιβούντου (14π.). Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Σίζερ και Μπράουν. Πλέον ο Προμηθέας στρέφει το βλέμμα στο ματς της 1ης αγωνιστικής της Basket League απέναντι στο Μαρούσι.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 39-44, 59-67, 78-86