Ιστορική πρώτη νίκη της Λιλ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία νίκησε 1-0 υποχρεώνοντάς την στην πρώτη ήττα μετά από 14 παιχνίδια στο Champions League.

Την πρώτη νίκη της ιστορίας της εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης η Λιλ, η οποία επικράτησε 1-0 για την 2η αγωνιστική του Champions League.

Μάλιστα, μ’ αυτή τη νίκη υποχρέωσε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στην πρώτη της ήττα στη διοργάνωση μετά από 14 παιχνίδια με 11 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Η Ρεάλ στο 19ο λεπτό απείλησε με την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Έντρικ, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σεβαλιέ έκανε σπουδαία επέμβαση.

Η απάντηση της γαλλικής ομάδας ήρθε στο 25’, όταν ο Ζεγκρόβα σέντραρε με τον Ντέιβιντ να έχει δύο τελικές σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και τον Λούνιν με τη βοήθεια του δοκαριού να κάνει ισάριθμες αποκρούσεις.

Η Λιλ κέρδισε πέναλτι ένα λεπτό πριν φύγει το ημίχρονο όταν ο Ζεγκρόβα εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή με τον Καμαβινγκά να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι και τον διαιτητή Μαριάνι μετά από επέμβαση του VAR να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καναδός, Τζόναθαν Ντέιβιντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λούνιν για το 1-0 στο δεύτερο λεπτό του εξτρά χρόνου. Μάλιστα, ο επιθετικός της Λιλ έφτασε τα 92 γκολ με τη φανέλα του γαλλικού συλλόγου.

Στο 54ο λεπτό, ο Ζεγκρόβα απείλησε ξανά την εστία του Λούνιν, όμως το σουτ του Κοσοβάρου έφυγε ελάχιστα άουτ.

H Ρεάλ δυσκολευόταν πολύ να βρει τελικές στην επίθεση, με τον Βινίσιους στο 74’ να βγάζει σέντρα και τον Καρβαχάλ που είχε ξεμείνει μπροστά να παίρνει κεφαλιά, αλλά να μην βρίσκει εστία.

Οι Μαδριλένοι άγγιξαν την ισοφάριση στο 86′, όταν ο Γκιουλέρ σέντραρε με τον Ρούντιγκερ να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον Σεβαλιέ να αποκρούει εντυπωσιακά την μπάλα, όπως και στο κοντινό σουτ του Μπέλινγχαμ.

Δευτερόλεπτα μετά από νέα κεφαλιά του Ρούντιγκερ ο γκολκίπερ της Λιλ έκανε νέα επέμβαση με τον Τσουαμενί στην εξέλιξη της φάσης να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία για την Ρεάλ Μαδρίτης στο 90′ όταν ο Μόντριτς έβγαλε ωραία σέντρα, με τον Γκιουλέρ να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον Σεβαλιέ να πραγματοποιεί ακόμα μία μεγάλη επέμβαση.