Ο Εβάν Φουρνιέ εμφανίστηκε ανυπόμονος για την πρεμιέρα της Euroleague, στην οποία ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Γάλλος γκαρντ ξεκαθάρισε πως δεν αλλάζει τόσο πολύ το μπάσκετ από τη μια άκρη του Ατλαντικού στην άλλη και πως το δυσκολότερο για κάποιον παίκτη είναι να μάθει τα νέα συστήματα και το στιλ του προπονητή.

Αρχικά, ο Φουρνιέ δήλωσε κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Κωνσταντινούπολη: «Είναι καλό που ξεκινάμε τη σεζόν με ένα δυνατό ματς εκτός έδρας. Είμαι ενθουσιασμένος. Ανυπομονώ για το παιχνίδι. Ελπίζω να έχουμε μια καλή προπόνηση το βράδυ και θα δούμε τι θα γίνει την Παρασκευή».

Στη συνέχεια, δήλωσε για το αν έχει προσαρμοστεί: «Το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Νομίζω οι μεγαλύτερες διαφορές είναι οι αλλαγές είναι όταν αλλάζεις ομάδα και πρέπει να μάθεις τον καινούργιο προπονητή και τα συστήματα. Αλλά το μπάσκετ είναι μπάσκετ στο τέλος».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε: «Όταν παίζεις εκτός έδρας ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι το πιο σημαντικό είναι να είναι η πιο σκληρή ομάδα και θα πρέπει να σεβαστείς το πλάνο και να παίξεις σαν ομάδα».