H Eθνική Ολυμπιακή Ακαδημία έλαβε το πρώτο βραβείο Ολυμπιακής Παιδείας “ΕΟΑ Flame Awards” για το ιδιαίτερα επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Ολυμπιακή εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024», κατά τη διάρκεια του 6ου Συνεδρίου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών.

Το βραβείο παρέδωσε ο Καθηγητής και Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών Prof. Manfred Laemmer στη Γενική Γραμματέα Ντόρα Πάλλη, τον ταμία Σταύρο Πέρρο και το μέλος Μαρία Παπαιωάννου μαζί με τη Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ) Ντενίζ Παναγοπούλου.

Το βραβείο Ολυμπιακής Παιδείας “ΕΟΑ  Flame Awards”  αφιερώθηκε από την ΕΘΝΟΑ στον Πρόεδρο της Γιώργο Αλικάκο, για το πάθος, τον ενθουσιασμό και την ικανότητα του, αληθινή απόδειξη των Ολυμπιακών αξιών.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία είναι μια πρωτοπόρος και ιδιαιτέρως ενεργή Ολυμπιακή Ακαδημία. Η απονομή του βραβείου έρχεται ως επιστέγασμα της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια με τα προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας στη χώρα μας, αλλά και με άλλες δράσεις.

Ο Διαγωνισμός European Olympic Academies Flame Awards είναι μια ετήσια βράβευση αναγνώρισης της προσπάθειας και του έργου που καταβάλλουν οι Εθνικές Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Ακαδημίες καθώς και της προώθησης των καλών πρακτικών και αποτελεσμάτων τους.

Επιπρόσθετα, ο διαγωνισμός αποτελεί πηγή έμπνευσης και προώθησης μιας φιλοσοφίας ζωής σύμφωνη με τις Ολυμπιακές αξίες και τα ιδανικά.

Στην ίδια τελετή βραβεύτηκαν η Ολυμπιακή Γαλλική Ακαδημία, για το πρόγραμμα  Ολυμπιακή Κληρονομιάς “The Great Collection of Sports Archives” (Grande Collecte des Archives du Sport) και η Γερμανική Ολυμπιακή Ακαδημία για το πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας : “Olympia is calling Join in!” (“Olympia ruft: Mach mit!”) – Paris 2024 Edition .